ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Γαρέφης: Ο Θεσσαλονικιός… σούπερμαν! Στα 60 του χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής στο τρίαθλο!

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος τριάθλου στην κατηγορία 60-64 ετών κατέκτησε ο Χρήστος Γαρέφης. Ο Έλληνας αθλητής είχε μάλιστα περίπου τρία λεπτά διαφορά από τον δεύτερο.

Μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην ηλικία 60-64 ετών, ο Χρήστος Γαρέφης είναι από σήμερα και παγκόσμιος πρωταθλητής τριάθλου στην κατηγορία αυτή. Ο Έλληνας αθλητής, στην τελευταία διοργάνωση της καριέρας του, κατέκτησε την πρώτη θέση στη σπριντ απόσταση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στο Σικάγο. Ο Γαρέφης έκανε 1:08.05 (κολύμβηση 11:17, ποδηλασία 29:13, τρέξιμο 21:18) και τερμάτισε πρώτος με 3 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο. Στον αγώνα συμμετείχαν 63 αθλητές.

O Γαρέφης έκανε λοιπόν το θαύμα του. Είναι ο πρώτος Έλληνας που στα 60 του παίρνει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην ηλιακή του κατηγορία. Ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό 50 χρόνια. Κάνοντας μία εξαιρετική προετοιμασία με πρόγραμμα που είχε φτιάξει ο ίδιος (ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές κολύμβησης) και βάζοντας τον πήχη ψηλότερα από τα όρια που χρειαζόταν για να διακριθεί.

Ο Χρήστος Γαρέφης ζει στη Θεσσαλονίκη και μαθαίνει μικρούς και μεγάλους κολύμπι στην πισίνα που έχει στο Πανόραμα.

Με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Ιστιοπλοΐα και πολλές διακρίσεις στην Κολύμβηση (πανελλήνια πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ ως προπονητής) και στο Τρίαθλο, αλλά και στο Τένις.

Το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη έτρεξε στα Street Relays και έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση.

Για τον Χρήστο Γαρέφη δεν υπάρχει κάτι που δε μπορεί να γίνει. Στον αθλητισμό το έχει αποδείξει και στη ζωή το έχει μεταφέρει. Είναι πρεσβευτής της Ελλάδας που θέλουμε και της νοοτροπίας που πρέπει να διαδοθεί.