LAXANOKIPOI SKOUPIDIA

Φωτό: Περιβαλλοντικό έγκλημα στους Λαχανόκηπους Θεσσαλονίκης

Εικόνες απαράδεκτες, τόνοι μπαζών ρίχνονται ανεξέλεγκτα περιφερειακά της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Oι ανεξέλεγκτοι αυτοί χώροι απόθεσης μπαζών από ασυνείδητους συμπολίτες μας, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού.

Μια από τις περιοχές που εντόπισε ο φακός της Greenagenda.gr βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή τωνΛαχανόκηπων του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται μια παράνομη πρακτική δεκαετιών.

Αν και oι πινακίδες ενημερώνουν για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από τους ασυνείδητους.

Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μόλυνσης. Οι επαγγελματίες της περιοχής που αντικρίζουν καθημερινά αυτή την εικόνα διαπιστώνουν ότι η κατάσταση χειροτερεύει. Ο κ. Γιώργος Κ., οδηγός σε εταιρεία διακίνησης ανταλλακτικών, διασχίζει καθημερινά την περιοχή για να πάει στη δουλειά του. Συγκεκριμένα, περνά από την περιοχή των Σφαγείων προς τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα σκουπίδια θα βγουν στο στενό αυτό δρόμο εμποδίζοντας έτσι την κίνηση των οχημάτων. Δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει, η εικόνα μου προκαλεί θλίψη, εδώ πετάνε πάσης φύσεως μπάζα, αίσχος και ντροπή!», τονίζει.

Ο κ. Γιώργος όμως ξεσπά κατά των αρμόδιων του δήμου. «Επιτέλους δεν πρέπει να έρθει κάποιος να δει τι συμβαίνει; Καλά καθαρίζεται το κέντρο της πόλης, αλλά δεν απέχουμε και πολύ σε αυτές εδώ τις «ξεχασμένες» περιοχές. Δεν πρέπει να υπάρξει καθαρισμός;», αναρωτιέται.

Απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Παππά. «Γίνονται εξορμήσεις από τα συνεργεία της αντιδημαρχίας και προσπαθούμε να περισυλλέξουμε τις μεγάλες ποσότητες μπαζών. Η παρανομία αυτή δεν σταματά. Κατά καιρούς με την συνδρομή και του εισαγγελέα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους δράστες», σημειώνει στη Greenagenda.gr ο κ. Παππάς και προσθέτει:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, να γίνονται οικοδομικές εργασίες ή ανακαινίσεις και να πετούν οι συμπολίτες μας τα μπάζα».

«Το πρόβλημα παρατηρείται παραπλεύρως της περιφερειακής οδού και σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έχουμε δυστυχώς έντονη παραβατικότητα. Άμεσα θα δράσουμε και μάλιστα συνεργείο θα μεταβεί στο σημείο», ξεκαθαρίζει.

mpaz2

mpaz3

mpaz4

mpaz5

Πηγή: greenagenda