zoomnews

Το ψηφιδωτό της κεντροαριστεράς και τα πρώτα βήματα της επιτροπής

Τα πρώτα της βήματα της κάνει η Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις που δημιουργήθηκε έπειτα από κοινή απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά. Έτσι προκειμένου να διαδοθούν οι εξελίξεις που δρομολογούνται από τις επεξεργασίες της επιτροπής, τα μέλη της κάλεσαν δημοσιογράφους από αρκετά ΜΜΕ αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης τους για ενημέρωση με την συνοδεία ποτού και ελαφρύ φαγητού. Η άτυπη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης στο «Κέντρο σύγχρονης τέχνης Ιλεάνα Τούντα» στους Αμπελόκηπους.

Λίγο μετά τις 9.30 άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι δημοσιογράφοι και έτσι τα πρώτα μικρά και μεγάλα πηγαδάκια με μέλη της επιτροπής και στελέχη του χώρου δεν άργησαν να δημιουργηθούν. Στις συζητήσεις επικρατούσε η αγωνία για την εξέλιξη του εγχειρήματος καθώς όλοι ανέφεραν προηγούμενες ανάλογες προσπάθειες όπως εκείνη των «58» που δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν και την ανάγκη αυτή η πρωτοβουλία να κάνει την διαφορά. Τα μέλη της επιτροπής τόσο από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και το Ποτάμι μιλούσαν με αισιοδοξία για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ τους ενώ δεν έλειπαν και οι αναφορές στο κλίμα πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την άμεση ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου.

Βέβαια κεντροαριστερά χωρίς διαφωνίες και έστω μικρές δόσεις καχυποψίας δεν γίνεται… Αυτό άλλωστε ήταν κάτι που μπορούσε να καταλάβει κανείς από τις κουβέντες καθώς στελέχη της επιτροπής από την Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωναν ότι το Ποτάμι δεν ξεκαθαρίζει ακόμα τον τρόπο της συμμετοχής του στο εγχείρημα και παράλληλα εξέφραζαν την ανησυχία τους για το αν τελικά ανοίξει διαύλους με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την πλευρά τους στελέχη του Ποταμιού και μέλη της επιτροπής έδιναν έμφαση στις διαφορές τους με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ τόσο στην εκφορά του λόγου αλλά και σε επί μέρους πολιτικές θέσεις.

Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει ο δημοσιογράφος και μέλος της επιτροπής Ανδρέας Παπαδόπουλος που ανέλαβε την ενημέρωση των δημοσιογράφων και την διεξαγωγή της εκδήλωσης, τόνισε την σημασία αυτού του εγχειρήματος για την χώρα και το πολιτικό σκηνικό. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη των διεργασιών της επιτροπής αναφέροντας το υψηλό επίπεδο διαλόγου αλλά και την αποφασιστικοτητα που δείχνουν τα μέλη της, ώστε να γίνουν σύντομα τα επόμενα βήματα για την συγκρότηση του χώρου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της επιτροπής μετά την λήξη της συνεδρίασης τους όπου σημειώνουν «αποφασίσαμε να θυμηθούμε την παλιά τέχνη του ψηφιδωτού, όπου παίρνοντας μικρές ψηφίδες διαφορετικού χρώματος και σχήματος μπορεί κανείς να φτιάξει έργα μεγάλης αξίας, που ταυτόχρονα αντέχουν στον χρόνο».

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει αν αυτή την φορά το ψηφιδωτό της κεντροαριστεράς θα ολοκληρωθεί…

Ρεπορτάζ του zoomnews από την ενημέρωση της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις σε δημοσιογράφους