ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το απλό μυστικό ομορφιάς της Κέιτ Μος: Παγωμένο νερό και φέτες αγγουριού

Εχουν περάσει δύο δεκαετίες από τη στιγμή που την έμαθε ο κόσμος, αλλά η Κέιτ Μος παραμένει ένα από τα εμβληματικά πρόσωπα της μόδας.

Ποια είναι όμως τα μυστικά ομορφιάς της; Σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια, το πιο απλό πράγμα, καθώς μιλώντας στο περιοδικό «W» αποκάλυψε ότι είναι της… παλιάς σχολής. Ετσι, μίλησε για τη συνήθειά της να βουτά το πρόσωπό της σε παγωμένο νερό το πρωί. «Σε συνδυασμό με μερικές φέτες αγγουριού στο πρόσωπο, σίγουρα ξυπνάς. Εχει αποτελέσματα, γιατί όλο το αίμα έρχεται στην επιφάνεια», εξήγησε το μοντέλο.

Πρόκειται όμως πραγματικά για ένα «τρικ» ομορφιάς; «Στην πραγματικότητα, το πλύσιμο του προσώπου με πολύ παγωμένο νερό προκαλεί τη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, κάτι που μειώνει τη ροή του αίματος», απάντησε στην Telegraph η δρ. Αλέξις Γκρανίτ. «Ομως, το κρύο νερό σίγουρα μπορεί να σας ξυπνήσει και επιπλέον να μειώσει το πρήξιμο», πρόσθεσε. Οσο για τις φέτες αγγουριού, σημείωσε ότι επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα νερού, μπορεί να ενισχύσουν την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ τα αντιοξειδωτικά του μπορούν να «ξανανιώσουν» το δέρμα.