ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτοιμοι για Γκίνες. Με τον «Εξπρές Σκοπελίτη» έφτασαν οι «ευλογημένες» καζάνες της Αμοργού στη Νάξο!

Στον πυρετό των προετοιμασιών για το 8ο Φεστιβάλ Πατατάς ζει το νησί της Νάξου με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να δηλώνει αποφασισμένη να σπάσει φέτος το ρεκόρ Γκίνες στο τηγάνισμα πατάτας. Για αυτό το λόγο έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Νάξου οι «ευλογημένες» καζάνες από τα θολάρια της Αμοργού.


Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου
Πρόκειται για τις χάλκινες καζάνες των Αγίων Αναργύρων, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1926 και έχουν εντυπωσιακή χωρητικότητα.
Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου
Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Για να καταρρίψει η Νάξος το ρεκόρ θα πρέπει να καθαριστούν και τηγανιστούν περισσότερα από 550 κιλά ντόπιες πατάτες Νάξου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα.

Η κάτοχος του ρεκόρ είναι η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Άινταχο στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα.
Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ, κ. Καπούνης δήλωσε: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια  της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει τη Νάξο στην μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανιτές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το Ρεκόρ».
Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Στον πυρετό των προετοιμασιών για το 8ο Φεστιβάλ Πατατάς ζει το νησί της Νάξου με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να δηλώνει αποφασισμένη να σπάσει φέτος το ρεκόρ Γκίνες στο τηγάνισμα πατάτας. Για αυτό το λόγο έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Νάξου οι «ευλογημένες» καζάνες από τα θολάρια της Αμοργού. Πρόκειται για τις χάλκινες καζάνες των Αγίων Αναργύρων, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1926 και έχουν εντυπωσιακή χωρητικότητα. Για να καταρρίψει η Νάξος το ρεκόρ θα πρέπει να καθαριστούν και τηγανιστούν περισσότερα από 550 κιλά ντόπιες πατάτες Νάξου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα. Η κάτοχος του ρεκόρ είναι η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Άινταχο στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ, κ. Καπούνης δήλωσε: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια  της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει τη Νάξο στην μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανιτές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το Ρεκόρ».