ΕΙΔΗΣΕΙΣ
spiti mousikoy

«Το Σπίτι του Μουσικού» στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός!

Ένας πυρήνας, αλληλεγγύης, αλληλοσυμπαράστασης και ανθρωπιάς, από τους μουσικούς – για τους μουσικούς, δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πολλές φιλοδοξίες. «Το Σπίτι του Μουσικού» είναι το όραμα που είχε μια ομάδα καλλιτεχνών πριν από περίπου 2 χρόνια, που βλέποντας να υπάρχουν ανάμεσα τους συνάδελφοι άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι αλλά και άστεγοι, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να προσπαθήσουν να ανακουφίσουν όσους περισσότερους μπορούν.

Η ιδέα όπως λένε, αφορά σε πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές, γνωστούς και αγνώστους, νέους και παλιούς, που βρίσκονται σε κάθε πόλη. Για αυτό, σκοπός του μη κερδοσκοπικού σωματείου, είναι να διευρύνει τη δραστηριότητα του, για να επιτευχθεί ίσως ο πιο φιλόδοξος στόχος. Η ίδρυση του  » ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ «, το οποίο θα παρέχει στέγη σίτιση και τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομικές συμβουλές και υπηρεσίες διαμεσολάβησης για εύρεση εργασίας, διοργάνωση εκδηλώσεων και μουσικών παραστάσεων με κοινωφελή σκοπό, επαγγελματική κατοχύρωση , καθώς επίσης και απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων, από τα μέλη που το επιθυμούν, ανάλογα με την ιδιότητα καθενός και σύμφωνα με τις παρακάτω κατηγορίες, τις οποίες και το σωματείο θα εκπροσωπεί ενώπιον πάντων.

1.ΜΟΥΣΙΚΟΣ ( ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ)
2. ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
3.ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ( ΣΥΝΘΕΤΗΣ)
4.ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ(ΠΟΙΗΤΗΣ)
5.ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

spiti mousikoy2
Χθες πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, η πρώτη Γενική συνέλευση του σωματείου, το οποίο, σύμφωνα με όσα είπε στο Press724.gr, o πρόεδρος του Νίκος Ρέγκος, είναι ίσως ο μόνος πρωτογενής μουσικός σύλλογος, σίγουρα στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και σε όλη τη χώρα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, εκλέχτηκε το επταμελές διοικητικό συμβούλιο , το οποίο αποτελείται από τους:

Πρόεδρος : Ρέγκος Νίκος
Αντιπρόεδρος : Καζάρα Φιλιώ
Γ,Γραμματέας : Φωτίου Μαρία
Αναπλ .Γ.Γραμματέας . Αντωνιάδου Ελένη
Ταμίας : Κεχαγιάς Δημήτρης
Μέλος 1 : Βερνάρδος Παναγιώτης
Μέλος 2 . Λιανόπουλος Παναγιώτης

Μέχρι στιγμής, στο κάλεσμα που απηύθυναν οι μουσικοί, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με τις επαφές τους, ανταποκρίθηκαν ή εκδήλωσαν ενδιαφέρον χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την εγγραφή νέων μελών.

«Το Σπίτι του Μουσικού» αρχικά τουλάχιστον θα έχει έδρα, ακίνητο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καλαμαριάς στην περιοχή του Φοίνικα και πολύ σύντομα, θα αρχίσει να οργανώνεται η 1η συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να μπουν στο Facebook στη σελίδα TO ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης