ΕΙΔΗΣΕΙΣ
vivlioparousiasi-komninaki4

Το νέο «Ημερολόγιο 3 εβδομάδων» από τη «συγγραφέα της αγάπης»

Σε μια γλυκιά ατμόσφαιρα με παιδικά χαμόγελα και πολλή αγάπη παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο της η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Δέσποινα Κομνηνάκη, και μαμά του 8χρονου Κωνσταντίνου.

Στην ιδιαίτερη αυτή βιβλιοπαρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στη Ζώγια, οι μικροί αναγνώστες συγκεντρώθηκαν στον πολιτιστικό χώρο για να παίξουν, να ζωγραφίσουν, και να ακούσουν αποσπάσματα του νέου βιβλίου με τίτλο «Ημερολόγιο 3 εβδομάδων».

Παράλληλα, γονείς και παιδιά γιόρτασαν την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στις μητέρες. Αγόρια και κορίτσια έγραψαν αφιερώσεις για τις περήφανες μαμάδες, και συζήτησαν για το βιβλίο, το οποίο εστιάζει σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες με παιδιά.

Όπως και το πρώτο βιβλίο της θεσσαλονικιάς συγγραφέως, «Τα μαγικά ξυλοπόδαρα», έτσι και το δεύτερο, έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να ξεπεράσουν ζητήματα των «μεγάλων».

«Το βιβλίο είναι βιωματικό, από τις εμπειρίες των πρώτων χρόνων ζωής του γιου μου και πιστεύω ότι θα ταυτιστούν πολλά παιδιά με τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή του βιβλίου», εξηγεί η συγγραφέας.

Όπως αναφέρει, η ιστορία πρόκειται για μια οικογένεια, που λείπει ο πατέρας πολλές συνεχόμενες μέρες από το σπίτι λόγω της φύσης της εργασίας του. Το παιδί της οικογένειας το βιώνει έντονα και προσωπικά, νιώθει σχεδόν απόρριψη, ότι έχει αποτύχει να κρατήσει σπίτι τον γονέα. Ο καιρός όμως περνάει, ο μπαμπάς επιστρέφει και μαζί του η θαλπωρή και φυσικά η διασκέδαση.

Η κα Κομνηνάκη επισημαίνει ότι «η κρίση έχει φέρει πολλούς γονείς να αναζητήσουν εργασία σε χώρες του εξωτερικού ή ακόμη και σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Η μη συχνή επαφή μεταξύ γονέων και παιδιών, δημιουργεί χάσματα και ανασφάλειες με αποτέλεσμα τα παιδιά να βιώνουν συναισθήματα ανάλογα με αυτά του πρωταγωνιστή μας».

Το πρώτο παραμύθι της, γεννήθηκε από την ανάγκη που ένιωσε να εξηγήσει στον γιο της την παιδική πάθηση που συνάντησε και ν’ απαλύνει τον πόνο του και ίσως και τον δικό της.

«Τότε ανακάλυψα και την λυτρωτική επίδραση που έρχεται από την συγγραφή και την αναπαραγωγή του έργου με τους υπόλοιπους γονείς και φυσικά τα παιδιά», αναφέρει και καταλήγει:

«Για μένα είναι ένα δώρο που με βοηθά να ξεπεράσω τους καθημερινούς σκοπέλους και εύχομαι να νιώσουν το ίδιο και όσοι με διαβάζουν».

Ο μικρός Κωνσταντίνος ξεπέρασε με την αγάπη και την υποστήριξη μιας ζωγραφιστής καρδούλας, ήρωα του πρώτου βιβλίου της μαμάς του, την πάθησή του και βαδίζει πλέον με σιγουριά στο δρόμο της ζωής του.

Η μαμά του όμως έβαλε σκοπό να βοηθήσει κι άλλες οικογένειες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, μέσα από τα παιδικά παραμύθια της.

Το «Ημερολόγιο 3 εβδομάδων», με εικονογράφηση από την Εμμανουέλα Κακαβιά κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Οσελότος».

Tης Βάσιας Μπάρμπα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Βασίλης Γαλανός

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

vivlioparousiasi-komninaki2 vivlioparousiasi-komninaki3 vivlioparousiasi-komninaki