ΕΙΔΗΣΕΙΣ
moskovisi

Μοσκοβισί: Είναι ώρα στρατηγικών επιλογών

«Είναι ώρα στρατηγικών επιλογών», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην ειδική κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, στη Βουλή, με θέμα «Οικοδομώντας μαζί το μέλλον της Ελλάδος», ενώ έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.

Όπως τόνισε, «δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοδρόμηση, αλλά να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που έχουν αρχίσει, ώστε να ολοκληρωθούν».

Ο κ. Μοσκοβισί, αναγνώρισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος «από την ανθεκτικότητα, τη βούληση και την αξιοπρέπειά του».

Επίσης, επεσήμανε ότι ο ίδιος εναντιώθηκε στο Grexit, υποστήριξε ότι η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι στην καρδιά της Ευρώπης, ενώ έκανε λόγο για μία «δύσκολη συμφωνία, η οποία υπεγράφη».

«Πρέπει να επαγρυπνήσουμε, αυτές οι προσδοκίες να υλοποιηθούν», τόνισε, για να προσθέσει: «Γι’ αυτόν τον σκοπό, όλοι πρέπει να συνεργαστούμε, ώστε οι αλλαγές αυτές να έχουν διάρκεια».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει τη βοήθειά του «προς όφελος της Ελλάδας», προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.