ΕΙΔΗΣΕΙΣ
police_xeiropedes

Σύλληψη 54χρονου που είχε καταδικαστεί σε 17 έτη φυλάκισης για φοροδιαφυγή

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (08-07-2016), στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε συγχωνευτική καταδικαστική απόφαση.

Πρόκειται για απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της μη απόδοσης Φ.Π.Α. στο Δημόσιο, αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων από κοινού κατ’ εξακολούθηση, νόθευσης φορολογικού στοιχείου και έκδοσης από κοινού εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Ο 54χρονος για τα παραπάνω αδικήματα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (17) ετών, (11) μηνών και (10) ημερών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ακόμη 5 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο.

Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες (07-07-2016), δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 45 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) μικροδέματα κάνναβης βάρους (61,3) γραμμαρίων.
Σύλληψη ενός ατόμου για απόπειρα κλοπής Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, απογευματινές ώρες χθες (07-07-2016) συνέλαβαν 23χρονο ημεδαπό, διότι νωρίτερα παραβίασε κεντρική είσοδο διαμερίσματος 4ου ορόφου, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο. Επίσης, κατασχέθηκε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής.

Εξιχνίαση απάτης – Σχηματισμός δικογραφίας Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 10-06-2016, προσέγγισε 84χρονο ημεδαπό και προσποιούμενος φιλικό πρόσωπο του υιού του, τού απέσπασε χρηματικό ποσό.
Εξιχνίαση ληστείας – Σχηματισμός δικογραφίας Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, διότι τον Μάρτιο του 2014, σε προκαθορισμένη συνάντηση που είχαν με 25χρονο αλλοδαπό, στην περιοχή του Φοίνικα, προκειμένου να προμηθευτούν λαθραία τσιγάρα, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και τη χρήση σωματικής βίας απέσπασαν από τον αλλοδαπό άντρα δύο κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό και λαθραία τσιγάρα.