vyzantino loutro synavlia

Συναυλία σήμερα στο αναστηλωμένο Βυζαντινό Λουτρό στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη ένα μνημείο της UNESCO, από τα ελάχιστα εναπομείναντα κοσμικά κτίσματα του Βυζαντίου, μπαίνει στον χάρτη της Θεσσαλονίκης όχι μόνο ως επισκέψιμος προορισμός ανάμεσα στα 14 κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ως χώρος προαγωγής της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και δημιουργικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ωδείο Άνω Πόλης, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της λειτουργίας του, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο μουσικές εκδηλώσεις στο Βυζαντινό Λουτρό, στην οδό Θεοτοκοπούλου 17, με ώρα έναρξης 19.00. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δ/ντής του Ωδείου και καταξιωμένος μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής.

– Σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στο Βυζαντινό λουτρό ο Άλκης και η Ανθή Κυρτσόγλου, καθηγητές του Ωδείου Άνω Πόλης σε μια συναυλία Μουσικής δωματίου για Κιθάρα & Βιολί, με μελωδίες αλλοτινών εποχών, μέσα από latin, jazz και tango ρυθμούς , διάρκειας 45 λεπτών.

-Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια εκδήλωση ‘ντυμένη μουσικά’ με αποσπάσματα από musicals του Broadway, από την τάξη τραγουδιού της κυρίας Λύκα Μιρέλλας, καθηγήτριας μονωδίας και φωνητικής στο Ωδείο Άνω Πόλης, από την ίδρυσή του.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικώς δίδοντας τα στοιχεία της Α.Τ .Τηλ. 2313 310456 (Α. Μαντζούρη)

Τηλ. επικοινωνιας 2310 263703 και 6937 115544.