ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Mobile-en-kinisei-2-1

Γραφικά ισάξια με το PS4 και το ΧΒΟΧ μέχρι το 2018 και στα κινητά

Στο συνέδριο Casual Connect, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Άμστερνταμ, ο Nizar Romdan της ARM ανακοίνωσε ότι σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, οι επεξεργαστές γραφικών που κατασκευάζει η εταιρεία του σε συνεργασία με τις Nvidia, Samsung και TI θα είναι ικανά να διαχειριστούν γραφικά εφάμιλλα με αυτά στις κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One.

Από ότι φαίνεται, η τεράστια, σχεδόν $30 δισεκατομμυρίων αγορά του mobile gaming δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις εταιρείες, και επομένως είναι κατανοητό που θέλουν να φέρουν περισσότερους hardcore gamers στις φορητές πλατφόρμες, ενώ παράλληλα βάζουν ακόμα πιο ισχυρά θεμέλια για την εικονική πραγματικότητα στις φορητές συσκευές.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά του mobile VR gaming μέχρι το 2020 θα έχει αναπτυχθεί έως στα $15 δισεκατομμύρια.

Όπως μάλιστα επισημαίνει ο Nizar Romdan, τα virtual reality headsets ουσιαστικά εξολοθρεύουν την διαφορά στον form factor, αφού όταν κάποιος φοράει ένα headset ή μία head-mounted display (HMD) στο πρόσωπο του είναι το ίδιο, ανεξάρτητα αν διαθέτει PC ή smartphone.

Πηγή: insomnia.gr