ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ekth 1

Αποτυχημένη η συγκέντρωση στο ΕΚΘ για την Εργατική Πρωτομαγιά (video-φωτο)

Ελάχιστα άτομα, λιγότερα από 200, συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αλλά και ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Η κινητοποίηση που διοργάνωσε το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, χαρακτηρίστηκε εμμέσως αποτυχημένη ακόμη και από τον ίδιο τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Π.Τσαραμπουλίδη, ο οποίος απέδωσε την πολύ μικρή προσέλευση του κόσμου, στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αιφνιδιάστηκαν από την κυβέρνηση με την ψήφιση του ασφαλιστικού αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και στο ότι οι συγκεντρώσεις την Κυριακή συνήθως δεν μαζεύουν άτομα. Βέβαια, την ημέρα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, τα ίδια τα συνδικάτα προτίμησαν να την ορίσουν σήμερα, αλλά αυτό από ότι φαίνεται πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Μετά από αυτήν την «ψυχρολουσία», η διοίκηση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, αποφάσισε να μην πραγμαοποιηθεί πορεία, αλλά και η προγραμματισμένη για σήμερα κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Καπνεργάτη να γίνει αύριο το απόγευμα.

Δείτε τις φωτογραφίες του press724.gr αλλά και το video  με τη δήλωση του προέδρου του ΕΚΘ:

Στη συγκέντρωση συμμετέχον και δημοσιογράφοι.

ekth 4 ekth 3 ekth 2