xyta1-770x439_c (1)

Στο εδώλιο, γιατί τα αυτοκίνητα τους «εθεάθησαν να σταθμεύουν» έξω από τον ΣΜΑ Ευκαρπίας

Συνολικά 24 κάτοικοι της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης δικάζονται αύριο, κατηγορούμενοι για   την   τέλεση πράξεων παράνομης βίας «από κοινού και κατ΄εξακολούθηση», μόνο και μόνο γιατί τα οχήματα τους «εθεάθησαν να σταθμεύουν» έξω από τον χώρο του εργοταξίου του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Όπως αναφέρει ο Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, το κατηγορητήριο είναι σαθρό, ενώ οι 10 από τους 24 έχουν αθωωθεί επανειλημμένα   μέσα στα   τελευταία   δύο   χρόνια   για   παρόμοιες «πράξεις παράνομης βίας» με   σκοπό την παρεμπόδιση της κατασκευής του «φαραωνικού» ΣΜΑ   Ευκαρπίας με αλλεπάλληλες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

«Πρόκειται για μία πραγματική βιομηχανία διώξεων κατοίκων που αγωνίζονται για την αποτροπή   της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της   περιοχής, που στόχο έχουν το φρόνημα των κατοίκων. Στη δίκη  της 8 Ιανουαρίου το κατηγορητήριο είναι σαθρό και απολύτως αόριστο, αφού για τους 21 από τους 24 απουσιάζει ο επακριβής χρόνος καθορισμού τέλεσης  των πράξεων» σημειώνει ο κ.Λαμτζίδης.

Μετά τη μεθαυριανή δίκη ακολουθούν και άλλες, στις 4, στις 25 και στις 29 Φεβρουαρίου.