ΕΙΔΗΣΕΙΣ
prosfiges

Φρικιαστικό δημοσίευμα της Daily Mail για «κυνηγό κεφαλών» προσφύγων στη Βουλγαρία

Φρίκη προκαλεί το δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο ομάδες Βούλγαρων «κυνηγών κεφαλών» αναζητούν πρόσφυγες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην πόλη Yambol.

Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα, ο αρχηγός τους, ο  29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του που θυμίζει τους κυνηγούς κεφαλών της Άγριας Δύσης.

Μάλιστα, ο Βάλεφ ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει. Παράλληλα,  χαρακτηρίζει αυτήν την βαρβαρότητα  ως «σπορ». «Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», δηλώνει.

Όπως υποστηρίζει ο 29χρονος, πολλές φορές τον βοηθούν και άλλοι με οχήματα που κινούνται σε χωματόδρομους, καθώς και με εκπαιδευμένους σκύλους. Ο ίδιος πάντως συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

Πηγή: thetoc