ΕΙΔΗΣΕΙΣ
james-bond

Σαμ Μέντες: Δεν θα σκηνοθετήσει άλλη ταινία του Τζέιμς Μποντ

Έπειτα από την αποχώρηση του Ντάνιελ Κρεγκ από την κινηματογραφική σειρά του Τζέιμς Μποντ, ήρθε και η σειρά του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες να ανακοινώσει ότι δεν θα σκηνοθετήσει άλλη ταινία με τον Βρετανό πράκτορα, που έκανε το ντεμπούτο του το 1962, με τον Σον Κόνερι και τον «Δρ. Νο».

Ο 50άχρονος Μέντες, όταν είχε ολοκληρώσει το «Skyfall», είχε πει πως δεν θα σκηνοθετήσει άλλη ταινία του 007, αλλά επέστρεψε για να σκηνοθετήσει το «Spectre», κάνοντας ακόμα μία παγκόσμια επιτυχία, ξαναβάζοντας τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ στην πρώτη γραμμή της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Ήταν μία απίστευτη περιπέτεια, μου άρεσε κάθε δευτερόλεπτο» δήλωσε ο Μέντες και συμπλήρωσε «αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει κάποιος άλλος».

Ο Μέντες, γνωστός για τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του, καθώς και για τις ταινίες «American beauty» και «Revolutionary road», αποκάλυψε τα σχέδια του, μιλώντας στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας που έγινε στην Ουαλία, λέγοντας ότι ο επόμενος σκηνοθέτης θα πρέπει να προέλθει από «απροσδόκητη κατεύθυνση».

Ποιος θα ενσαρκώσει τον πράκτορα

Πάντως, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν θα σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, δεν έκανε το ίδιο και για το ποιος θα ενσαρκώσει τον πράκτορα, αφού είπε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα επιστρέψει ο Ντάνιελ Κρεγκ για την πέμπτη του ταινία ως Τζέιμς Μποντ.

Σε ό,τι αφορά στον Τομ Χίντλστον και στον Ίντρις Έλμπα, που είναι μεταξύ των υποψηφίων, για να αναλάβουν τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα, ο Μέντες είπε ότι και οι δύο είναι δημοφιλείς, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Μπάρμπαρα Μπρόκολι, παραγωγό της κινηματογραφικής σειράς.

Πηγή: naftemporiki.gr