ΕΙΔΗΣΕΙΣ
pasxaliniagora (3)

Πασχαλινή αγορά: Και μη χειρότερα, λένε οι καταστηματάρχες

Στο μισό έχει πέσει η κίνηση στην πασχαλινή αγορά σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως δηλώνουν απογοητευμένοι οι καταστηματάρχες που περίμεναν αυτές τις μέρες ώστε να κινηθούν κάπως καλύτερα.

pasxaliniagora (4)

Διακοσμητικά, λαμπάδες, πασχαλινά αυγά, αλλά και το παραδοσιακό αρνάκι και κατσικάκι που θα γεμίσουν τα γιορτινά τραπέζια την Κυριακή παρουσιάζουν τρομερή πτώση στη ζήτηση, όχι μόνο σε σύγκριση με τα χρόνια προ της κρίσης, αλλά ακόμα και ως προς την περσινή χρονιά.

Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι σε καταστήματα που έχουν γεμίσει τις βιτρίνες τους με διακοσμητικά και λαμπάδες, όμως ο κόσμος δε συγκινείται. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρουν, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς η σημερινή μέρα και σε μικρότερο βαθμό η αυριανή θα έπρεπε να αποτελούν το αποκορύφωμα της κίνησης.

 

pasxaliniagora (2)pasxaliniagora (6)

Αντίστοιχη η κατάσταση και στα κρεοπωλεία στο Καπάνι. Αρνάκι και κατσικάκι από την Ελλάδα πωλούνται από 6,5 έως και 7 ευρώ κατά μέσο όρο, χωρίς να παρουσιάζεται ιδιαίτερη μεταβολή σε σχέση με τις περσινές τιμές. Ωστόσο όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες καταστημάτων η αγορά έχει γεμίσει με αμνοερίφια από τη Ρουμανία που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς η τιμή τους βρίσκεται στα 6 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη χαμηλότερα.

pasxaliniagora (8)

Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει μία προοπτική να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες ημέρες και μέχρι και το Σάββατο, το αρνητικό κλίμα και η ψυχολογία των καταναλωτών σε συνδυασμό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. «Μαύρο Πάσχα», «και μη χειρότερα», «καταστροφή», είναι από τις χαρακτηριστικότερες εκφράσεις που χρησιμοποίησαν κρεοπώλες για να περιγράψουν την κατάσταση, χωρίς να τολμούν καν να προβλέψουν πόσο κάτω θα κλείσει η κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αλλά και τις προσδοκίες τους.

pasxaliniagora (1)

pasxaliniagora (7)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κόπτσιου