ΕΙΔΗΣΕΙΣ
chessnale1a

Ο σπουδαίος σκακιστής Ανατόλι Καρπόφ στο φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016»(Φωτο)

Από τις 14 έως τις 23 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την Ελληνική, τη Ρώσικη και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, και σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», στο Σκακιστικό Φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Mediterranean Cosmos.

chessnale8

Το Σκακιστικό Φεστιβάλ «Chessnale» ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια στην Αθήνα, έχουν γίνει τέσσερις διοργανώσεις στην Αθήνα και για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει το αγωνιστικό μέρος, φιλοξενεί αγώνες σχολικούς και επίσης το πολιτιστικό μέρος.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που προβάλλουν το σκάκι ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα και αναδεικνύουν τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Καθημερινά θα διεξάγονται αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά – ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Σχολικά Πρωταθλήματα και διαλέξεις πρωταθλητών.

Την Κυριακή το απόγευμα για έξη ώρες ο  Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σκακιού Ανατόλι Γεβγκένιεβιτς Κάρποφ, έδωσε έναν αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ  με νέους και νέες κάτω των 16 ετών.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως χειροτεχνίες, εικαστικές εκθέσεις από τους φοιτητές των σχολών καλών τεχνών Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά και της Αθήνας, που φιλοτεχνούν ομοιώματα των πιονιών του σκάκι, face painting, live performances, καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess”.

chessnale7 chessnale6 chessnale5 chessnale4 chessnale3 chessnale2 chessnale1 chessnale

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.