astynomia

Λύθηκε το μυστήριο του ύποπτου φακέλου στην εισαγγελέα Τσατάνη: Συνταξιούχος έστειλε την Καινή Διαθήκη για να τη φυλάει ο Θεός

Λύθηκε το μυστήριο με τον αποστολέα του ύποπτου φακέλου που εστάλη το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών κ. Γεωργίας Τσατάνη στα Εξάρχεια και σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αποστολέας είναι ένας 78χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο οποίος έστειλε στην κ. Τσατάνη -χωρίς κακή πρόθεση- τον φάκελο που περιείχε την Καινή Διαθήκη και ένα γράμμα συμπαράστασης.

Ο 78χρονος έγραφε τα πραγματικά του στοιχεία στον φάκελο και τη διεύθυνση κατοικίας του στον Άγιο Δημήτριο. Πιθανότατα ήθελε με την ενέργειά του να εκφράσει τη συμπαράστασή του προς τη δικαστική λειτουργό. Δεν ζύγισε, ωστόσο, καθόλου καλά τις συνθήκες, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν το σπίτι της κ. Τσατάνη είχε γίνει στόχος τρομοκρατών.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον αποστολέα του φακέλου την Τετάρτη και τον εντόπισαν στο σπίτι του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν θεοσεβούμενο άνδρα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν άγνωστος στην Εισαγγελέα Εφετών, η οποία μόλις είδε στο γραμματοκιβώτιό της φάκελο με άγνωστο αποστολέα ανησύχησε και ενημέρωσε την Αστυνομία. Το γράμμα που περιέχονταν στον φάκελο έγραφε: «Σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και καλό κουράγιο για τα όσα περνάτε. Να σας έχει καλά ο Θεός».

Η έκπληξη των αστυνομικών μεγάλωσε όταν ο 78χρονος τους είπε ότι είχε στείλει την Καινή Διαθήκη και στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, ο οποίος είχε γίνει στόχος τρομοκρατών τον Απρίλιο του 2014 όταν του είχαν στείλει πακέτο-βόμβα στο γραφείο του.

Τότε, η βόμβα –η οποία δεν εξερράγη- ήταν τοποθετημένη σε βιβλίο θρησκευτικών ψαλμών με τίτλο η «Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς» του Χαρίλαου Α. Ταλιαδώρου πρωτοψάλτη του Ι.Ν της Αγ. Σοφίας Θεσσαλονίκης, έκδοσις του 1998.

Πηγή: huffingtonpost.gr