ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρίγκιπας Κάρολος για τον γάμο του με την Νταϊάνα: Ήταν σαν ελληνική τραγωδία

Σε επιστολή με ημερομηνία την 21η Ιουνίου 1992 και με παραλήπτη την αείμνηστη σύζυγο του εκλιπόντος προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, Νάνσι, ο πρίγκιπας Κάρολος εξομολογείται τα συναισθήματά του για το τέλος του γάμου του με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το πράγμα χειροτέρευε διαρκώς, γράφει μεταξύ άλλων στην αποκαλυπτική επιστολή του πριν από 25 χρόνια, ο πρίγκιπας της Ουαλίας. «Μια μέρα θα σου πω ολόκληρη την ιστορία. Είναι σαν ελληνική τραγωδία και σίγουρα θα ήταν πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση» σημειώνει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ δημιούργησε μία όμορφη φιλία με το ζεύγος των Ρίγκαν από το 1974 οπότε γνωρίστηκαν όταν υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό. Πέρασε ένα σαββατοκύριακο στο σπίτι του τότε πρέσβη της Βρετανίας στο Παλμ Σπρινγκς όπου και γνώρισε το ζεύγος. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν τότε ήταν κυβερνήτης τη Καλιφόρνια.

Ο πρίγκιπας είχε επικοινωνία με τη Νάνσι Ρίγκαν με ανταλλαγή επιστολών έως τον θάνατό της το 2016. Όταν γνωρίστηκαν, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε γοητευθεί τόσο από την κυρία Ρίγκαν που είπε σε φίλο ότι ήθελε τόσο να τη φιλήσει για να την ευχαριστήσει για την υποδοχή της.

Στην επί περίπου 40 χρόνια αλληλογραφία τους ο πρίγκιπας Κάρολος της έγραφε για τον γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τα συναισθήματά του για το τέλος του. Σε άλλε σημείωνε ότι διάβαζε κλασική λογοτεχνία για να αποσπάται από τα κουτσομπολιά του κίτρινου τύπου ευελπιστώντας έτσι να γίνει σοφότερος και με ευρύτερες γνώσεις.

Οι επιστολές αυτές έγιναν δωρεά στο προεδρικό ίδρυμα και βιβλιοθήκη του Ρόναλντ Ρίγκαν στην Καλιφόρνια μετά τον θάνατο της Νάνσι Ρίγκαν και δημοσιοποιήθηκαν κατόπιν επιθυμία της να κρατηθούν σε δημόσιο αρχείο.

Στην επιστολή του Ιουνίου 1992 ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρεται στη δημοσιοποίηση του διαζυγίου του από την Νταϊάνα: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει μέχρι να συμβεί σε εσένα τον ίδιο, κάτι που γίνεται όλο και χειρότερο».

Το 1985, σε μια πιο ευτυχισμένη εποχή την ευχαριστούσε για τη φιλοξενία τους και την εκδήλωση στον Λευκο Οίκο όπου η Νταϊάνα χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα.

«Η Νταϊάνα ακόμη δεν έχει ξεπεράσει ότι χόρεψε με τον Τραβόλτα, τον Νιλ Ντάιαμοντ και τον Κλιντ Ίστγουντ σ ενα απόγευμα, να μην αναφέρω και τον πρόεδρο των ΗΠΑ επίσης«.

Το 1991, όταν η Νάνσι Ρίγκαν κυκλοφόρησε το βιβλίο της όπου μιλούσε για κουτσομπολιά και ερωτικούς δεσμούς και πλαστικές επεμβάσεις, ο πρίγκιπας Κάρολος της έγραφε: «Ζούμε σε έναν αυξανόμενα απολίτιστο κόσμο και αν τύχει να έχεις δημόσια θέση γίνεται αδύνατο να ενεργήσεις χωρίς να θεωρείται ότι έχεις απώτερο σκοπό«.

Για τον θάνατο της Βασιλομήτορος στις 30 Μαρτίου του 2002 ανέφερε πως άφησε χάσμα στη ζωή του.