ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέσβος: Τρόφιμα, ρουχισμός και νερό από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στους σεισμόπληκτους

Δίπλα στους κατοίκους της Λέσβου που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο φιλανθρωπικός οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ήδη ο γενικός διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Κωνσταντίνος Δήμτσας, με συνεργάτες του προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των σεισμοπλήκτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  εξέφρασε την αγωνία του και ζήτησε από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων που κατέρρευσαν τα σπίτια τους στη Βρίσα, στο Πλωμάρι και όπου αλλού. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών ζήτησε να ενισχυθούν οι προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, στην παροχή οποιασδήποτε κοινωνικής παρέμβασης και ουσιαστικής βοήθειας.

Ήδη ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων σε τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό        παραδίδεται από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στους κατοίκους του νησιού για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Παράλληλα θα γίνει καταγραφή των προβλημάτων που έχουν προκύψει, ώστε να δοθεί και περαιτέρω βοήθεια.

Ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε τη Βρίσα και τα χωριά της επαρχίας  Πλωμαρίου, συνομίλησε με κατοίκους που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές στα σπίτια τους, ενώ συγχρόνως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις τοπικές αρχές, το στρατό και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο.