ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάθεση – σοκ για τη δολοφονία της Φαίης: H αδελφή της μας είπε να πούμε ψέματα!

Ευθύνες στην αδελφή της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, η οποία κατέληξε ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό του συντρόφου της Βαγγέλη Στεφανάκη, επέρριψε ο νεαρός που μετέφερε την άτυχη κοπέλα, βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο το μοιραίο βράδυ της 6ης Απριλίου 2014.

 

Ο 22χρονος Αθανάσιος Κάκαρης, καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, είπε πως η αδελφή της άτυχης κοπέλας, Μαριαλένα, τους παρακίνησε να πουν ψέματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεψύχησε η μικρότερη αδελφή της.

«Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε «πώς θα το κάνουμε, τι θα πούμε;». Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στο δρόμο, τυχαία, κοντά στο σπίτι της, ότι ειδοποίησα το φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο».

Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε;

Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέματα προορίζονταν για τον πατέρα της όπως μας είπε. Εκείνη θα τα έλεγε…

Πρόεδρος: Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Το είχα υποψιαστεί αλλά δεν το ήξερα, δεν το είχαμε κουβεντιάσει.

Πρόεδρος: Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;

Μάρτυρας: Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα «πες ό,τι θέλεις στην οικογένεια σου»… Την άλλη ημέρα μου τηλεφώνησε ο φίλος μου για να πάμε στην αστυνομία να δώσουμε κατάθεση.

Όπως κατέθεσε ο νεαρός, πριν πάει στην Αστυνομία συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο και την Μαριαλένα η οποία, όπως είπε ο 23χρονος, του ζήτησε να πει στους αστυνομικούς τη δική της εκδοχή, ότι δηλαδή η αδελφή της βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο δρόμο.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε να πείτε: «πες ότι σου είπα να πεις, μην με κάψεις».

Μάρτυρας: Ναι.

Τελικά, ο μάρτυρας κατέθεσε στην Αστυνομία τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ, και συμπλήρωσε πως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, ο κατηγορούμενος τον ρώτησε τι είπε. «Του είπα: «την αλήθεια» και εκείνος μου απάντησε «καλά έκανες, ευχαριστώ».»

«Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δύο»

Πρόεδρος: Φαινόταν να υποφέρει ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ήταν ταραγμένος, αγχωμένος, ανησυχούσε, τον ενδιέφερε η κατάσταση της. Ήταν ένας άνθρωπος που γνώρισα εκείνο το βράδυ, δεν μπορούσα να πω και πολλά.

Πρόεδρος: Μάθατε εκ των υστέρων αν είχαν προβλήματα μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Στο νοσοκομείο είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις. Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο.

Πρόεδρος: Τι άποψη έχετε διαμορφώσει. Τι έγινε εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τη Φαίη αλλά με ποιο τρόπο και με τι δεν μπορώ να το πω.

(…)

Εισαγγελέας: Είχατε καταθέσει ότι νιώθατε φόβο για τη σωματική σας ακεραιότητα. Τι φόβο νιώσατε; Ποιος τον προκάλεσε;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένα, δεν θυμάμαι.

«Ήταν τελείως αναίσθητη»

Αναφερόμενος στην άτυχη Φαίη περιέγραψε πως «ήταν αναίσθητη, είχε χτυπήματα, στο πρόσωπο και μελανιές στο δεξί μάγουλο…». Στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μονολογούσε λέγοντας: «Πω, πω τι μ… έκανα, το κοριτσάκι μου…»

Πρόεδρος: Η Φαίη ήταν αναίσθητη;

Μάρτυρας: Ναι. Ο Βαγγέλης την έβαλε στη θέση του συνοδηγού, ξάπλωσε το κάθισμα, κάθισε από πίσω και την κρατούσε. Ήταν τελείως ακίνητη, αναίσθητη.

Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι έγινε ;

Μάρτυρας: Το σκέφτηκα αλλά είχα την προσοχή μου στο δρόμο για να φτάσουμε στο νοσοκομείο, είχα έναν άνθρωπο χτυπημένο. Στο δρόμο βρήκαμε ένα ασθενοφόρο το οποίο μας πήγε συνοδεία, με τους φάρους αναμμένους.

Πρόεδρος: Στο δρόμο δεν έγινε κουβέντα;

Μάρτυρας: Κάτι έλεγαν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα αλλά δεν άκουγα, είχα σοκαριστεί.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, πρωτόδικα, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης. Στην αδελφή της αδικοχαμένης κοπέλας Μαριαλένα Μπλάχα έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή, για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Πηγή: newsbomb