sexting3

Οι 5 κανόνες του sexting!

Μπορεί το sexting να κατηγορήθηκε, να δέχθηκε σκληρή κριτική, να βρήκε απέναντί του αιχμηρούς πολέμιους, που δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τους οπαδούς του μέχρι και… ανώμαλους, αλλά τώρα φαίνεται ότι δικαιώνεται!

Νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει τις συντηρητικές απόψεις περί sexting – της ανταλλαγής γυμνών ή άλλως πως σεξουαλικών φωτογραφιών μεταξύ δύο ανθρώπων – και να την προσθέσει ως ένα υγιές bonus στη σεξουαλική μας ζωή.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματά της, οι έφηβοι οπαδοί του sexting -μετά από έναν χρόνο αφοσίωσης στο… άθλημα- φαίνεται να έχουν οφέλη στη σεξουαλική τους ζωή, η οποία χαρακτηρίζεται από πιο έντονη δραστηριότητα, πιο νωρίς.

Η μελέτη

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, και σε αυτήν συμμετείχαν 964 έφηβοι από διάφορες εθνοτικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν δύο φορές, με απόσταση ενός έτους. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που την πρώτη φορά ανέφεραν ότι έκαναν sexting, τη δεύτερη φορά ήταν κατά 1,3 φορές πιο πιθανό να ήταν σεξουαλικά ενεργοί, σε σχέση με εκείνους που δεν έστελναν ή λάμβαναν γυμνές φωτογραφίες ένα χρόνο πριν.

Παρόλο που το παραπάνω μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φαντάζει ότι το sexting οδηγεί σε ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, οι ερευνητές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει με βάση τη μελέτη τους. Αντιθέτως, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το sexting εντάσσεται στο πλαίσιο της (φυσιολογικής) εφηβικής σεξουαλικής ανάπτυξης και μπορεί να θεωρηθεί ως ένας αξιόπιστος δείκτης της εφηβικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Sexting χωρίς ντροπές

Αν, λοιπόν, βιαστήκαμε να κρίνουμε τους celebrities για τις γυμνές φωτογραφίες τους που βγήκαν στη φόρα, μάλλον τώρα μαθαίνουμε πως, απλά, οι ίδιοι αποτελούν θερμούς υποστηρικτές του έρωτα, και πως ίσως ξέρουν καλά να κρατούν ζωντανό τον έφηβο μέσα τους – ακόμα και αν το κάνουν μέσα από τα ερωτικά παιχνίδια.

Σχετικά:

Στο κάτω-κάτω, γιατί το sexting κατηγορήθηκε τόσο; Αποτελεί ένα ακόμα ερωτικό παιχνίδι μεταξύ συντρόφων. Και όταν ξέρεις να το «παίζεις» σωστά, μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος σου – δικό σου και της σχέσης σου.

Αλλά με κανόνες

Ωστόσο, το sexting αν και παιχνίδι του έρωτα δεν παύει να κρύβει κινδύνους. Αν λοιπόν είμαστε σύμμαχοι της αποστολής αλλά και λήψης γυμνών φωτογραφιών υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξουμε.

sexting

Κανόνας ένας: Μην το κάνεις αν δεν θέλεις

Πίεση και μιζέρια σε τέτοια θέματα μηδενίζουν τη λίμπιντο μεταξύ του ζεύγους. Άρα μην χρησιμοποιήσεις το sexting εναντίον σου και ως όπλο καταστροφής της σχέσης. Πέρα από τη ψυχολογική πίεση που θα υποστείς, αν ενδώσεις στο sexting χωρίς να το θες, πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα να μην είναι καλό. Και μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Άρα ότι δεν ποθούμε το απορρίπτουμε.

Κανόνας δύο: Το sexting δεν είναι για όλους

Το sexting επιτρέπεται για όλους, αλλά δεν είναι αποδεκτό από όλους. Αν θέλεις να κάνεις sexting, καλό θα ήταν να μην προβείς στην άμετρη αποστολή γυμνών σου φωτογραφιών, γιατί δεν ξέρεις τι θα σε περιμένει. Σε μία σχέση η φιλοσοφία για το πως βλέπει κανείς τον έρωτα, γίνεται ορατή σιγά-σιγά. Οπότε μην τρέχεις με σπασμένα φρένα. Θα καταλάβεις πότε είναι η ώρα για… καταιγίδα από ενσταντανέ με εσένα πρωταγωνιστή.

Κανόνας τρία: Πρόσεχε τι θα στείλεις και σε ποιον

Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς το σενάριο να βρεθούν οι γυμνές σου φωτογραφίες δεξιά και αριστερά δεν είναι απίθανο. Το sexting στην ουσία αποτελεί μία κατάσταση σύνδεσης ενός ζευγαριού που σηματοδοτεί την αμοιβαία εμπιστοσύνη και εχεμύθεια μεταξύ δύο ανθρώπων. Ωστόσο, αν δεν είσαι σίγουρος/η ποιον άνθρωπο έχεις απέναντι σου, απλά μην το κάνεις. Αυτά τα στοιχεία σε ανύποπτη στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Και τότε το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις.

Κανόνας τέσσερα: Βάλε κωδικούς στο κινητό σου ή διέγραψε τα αρχεία

Αν λατρεύεις να κάνεις sexting και έχεις βρει τον κατάλληλο παρτενέρ, αρχικά μπράβο. Δεύτερον χρειάζεται μία προσοχή σχετικά με το ποιοι αγγίζουν και χρησιμοποιούν το κινητό σου ή τον υπολογιστή σου, διότι τα τυχόν στοιχεία που έστειλες ή που έλαβες, μπορεί να τα θαυμάσουν και άλλοι που δεν θες ή δεν πρέπει. Για αυτό τα σενάρια είναι δύο: Ή διαγράφεις τα αρχεία ή βάζεις κωδικούς.

sexting2

Κανόνας πέντε: Απόλαυσέ το και μην το διατυμπανίζεις

Σε θέματα του έρωτα δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν. Το πάθος είναι πάθος. Αν θέλεις να κάνεις sexting απλά απόλαυσε το με τον/ την παρτενέρ σου, χωρίς όμως να το κάνεις γνωστό σε όλους. Γενικά αυτά τα θέματα καλό είναι να μένουν μεταξύ του ζευγαριού. Όχι επειδή είναι κακό, αλλά επειδή η κοινωνία καμιά φορά γίνεται κακιά με αγαπημένο της hobby: τον σχολιασμό και το κουτσομπολιό.

Και επειδή τα νέα μαθαίνονται γρήγορα, μάλλον δεν θα ήθελες να γνωρίζουν οι άλλοι τι κάνεις και τι δεν κάνεις. Στη γειτονιά μιλάνε, στο γυμναστήριο ακούνε, στη δουλειά σε κοιτάνε με μισό μάτι. Άσχημο σενάριο.

Γενικά ο έρωτας και τα παιχνίδια του, μέσα στην παρορμητικότητα τους, χρειάζονται ωριμότητα. Ερωτευθείτε και απολαύστε το όσο μπορείτε. Το sexting πάντως απενοχοποιείται. Αν είναι να το τολμήσετε, καλή απόλαυση και μεγάλη προσοχή στους παραλήπτες. Και επειδή καμιά φορά, ο έρωτας πληγώνει, αυτό δεν σημαίνει πως θα βγάλουμε τα άπλυτα του άλλου στην φόρα.

Peace and Love!