ΕΙΔΗΣΕΙΣ
eg-3_0

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μη παντρεύεστε αμέσως, θα χωρίσετε!

Σε ένα τρομακτικό για τους περισσότερους γεγονός έχει μετατραπεί ο γάμος όχι τόσο λόγω της δέσμευσης αλλά των διαζυγίων που ακολουθούν και αυξάνονται ραγδαία αγγίζοντας το 50% σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανθρωπολόγο και ειδικό στην ανθρώπινη συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, Ελεν Φίσερ που εδώ και δεκαετίες μελετά τις διάφορες πτυχές της  αγάπης, υπάρχει τρόπος να βιώσουμε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Όπως αποκαλύπτει στο Business Insider το μόνο που χρειάζεται να κάνουν τα ζευγάρια είναι να περιμένουν δυο χρόνια πριν ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. «Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 67% των ερωτηθέντων που συγκατοικούσαν μαζί με τους συντρόφους τους δεν ήθελε να προχωρήσει στην επισημοποιήση της σχέσης τους λόγω του φόβου των διαζυγίων» δήλωσε η Φίσερ.

«Ο τρόμος δεν προερχόταν μόνο από τις νομικές και οικονομικές διαδικασίες που συνοδεύουν ένα διαζύγιο και είναι επώδυνες αλλά και από την προσωπική και κοινωνική κατρακύλα που βιώνουν τα ζευγάρια μετά τον χωρισμό» συμπλήρωσε.

Το ενδιαφέρον στοιχείο σύμφωνα με την Φίσερ είναι ότι ο φόβος αυτός είναι εποικοδομητικός μια και βάζει τα ζευγάρια σε μια διαδικασία αναμονής δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα. Και ο χρόνος σύμφωνα με την γιατρό είναι ο μοναδικός τρόπος για να ενεργοποιηθεί ξανά το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις λογικές αποφάσεις και σχεδιασμό που απενεργοποιείται όταν ερωτευόμαστε.

 

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στα πιο παλιά τμήματα του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν ερωτευόμαστε. Πρόκειται για τα τμήματα αυτά που είναι υπεύθυνα για πρωτόγονα αισθήματα όπως η λαχτάρα, η εμμονή και τα ένστικτα» δήλωσε η Φίσερ και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα περιοχές του εγκεφάλου -που στο σκίτσο έχουν κόκκινο χρώμα- αρχίζουν και απενεργοποιούνται. Είναι οι περιοχές που έχουν σχέση με την λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό».

 

Τα έντονα αισθήματα που βιώνουμε όταν ερωτευόμαστε μπορεί να θολώσουν την ικανότητά μας να σκεφτούμε λογικά για το πρόσωπο με το οποίο συμβιώνουμε. «Ετσι οταν δώσεις χρόνο στον εγκέφαλο να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση θα ενεργοποιήσεις εκείνα τα τμήμα που είναι υπεύθυνα για τις λογικές αποφάσεις και θα αξιολογήσεις καλύτερα τον μελλοντικό σου σύζυγό και κατά συνέπεια θα αποφύγεις το διαζύγιο» καταλήγει η Φίσερ.