ΕΙΔΗΣΕΙΣ
statiris

Μπλόκα και καραμπόλες: «κερδάμε» σίγουρα…

Tου Σπύρου Στατήρη

Είναι τα πράγματα όπως είναι, απο το πρωί της Παρασκευής:
η Αθήνα υπο πολιορκία, ένταση, εκνευρισμός, αποκλεισμοί οδών, επεισόδια. Και βγαίνει ο Υπουργός Τόσκας και λέει οτι στα επεισόδια του Χαϊδαρίου πρωτοστατούν ακροδεξιά στοιχεία και αμαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών.

Τα ίδια πάνω κάτω δήλωσε και ο Υπουργός Αποστόλου, μιλώντας για μαύρες σελίδες στην ιστορία του αγροτικού αγώνα, καθώς έχουν παρεισφρήσει χρυσαυγίτικα στοιχεία, αλλά και άλλοι εγκάθετοι που στρεβλώνουν τον αγώνα τους. Εξυπηρετούν κάτι αυτές οι δηλώσεις;

Γίνονται για να κατευνάσουν τα πνεύματα; Στη λογική, ας πούμε, του «διαίρει και βασίλευε «; Και έτσι για την οικονομία της συζήτησης, να πούμε ότι έτσι είναι.

Γράφονται ή λέγονται αυτά, με τους αγρότες «στα κάγκελα «; Γράφονται ή λέγονται αυτά, ενω στο Κορωπί η ουρά προς το αεροδρόμιο έχει φτάσει τα 8 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να παίρνουν τα μπαγκάζια τους στα χέρια ή ευτυχέστερα για κάποιους με τα «ροδάκια» για να φτάσουν με τα πόδια στο «Ελ. Βενιζέλος » και να πάρουν την πτήση τους ;

Μην μπούμε και στο άλλο μεγάλο θέμα της Βουλής και της δημοκρατίας μας με τις άδειες των καναλιών. Κάποτε μαθαίναμε στη νομική «ουκ ισότης εν τη παρανομία » ή με απλά λογάκια, θέλεις να επιβάλλεις τη νομιμότητα: βάλε πρόστιμα, έστω και αναδρομικά για τους έως τώρα καταπατητές συχνοτήτων, βάλε πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων (τεχνικών, νομικών, περιβαλλοντικών) , συγχρονισμού με την πραγματικότητα και άσε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, αν το θέλουν και μπορούν. Στην παρανομία, πάντως, σίγουρα δεν απαντάς με παρανομία. Και μην πείτε ότι προτρέχω, γιατί μόλις χθες, αν δεν απατώμαι, ο ευρωβουλευτής Σύριζα και συνταγματολόγος Χρυσογονος μίλησε για αποφάσεις περί συχνοτήτων που «πρακτικά» -όπως το είπε- δεν αποκλείεται να καταπέσουν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αν πάντως και επί της αρχής, δημοκρατία δεν σημαίνει πολυφωνία, πλουραλισμός, ανοιχτά μικρόφωνα και κάμερες, τότε δεν ξέρω τι σημαίνει. Και κοντά σε όλα αυτά, για να τριτώσει το «καλό», επίσημο τελεσίγραφο από πλευράς ευρωπαίων: ή βάζετε τάξη στα σύνορά σας και τηρείτε τις υποχρεώσεις που αναλάβατε για το προσφυγικό εντός 3 μηνών ή το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ μπορεί να εισηγηθεί την ενεργοποίηση του άρθρου 26 της Σένγκεν και να κλείσουν τα σύνορα για ενα χρονικό διάστημα απο 3 μήνες έως 2 χρόνια.

Μάλιστα… Ειλικρινά, με όλα αυτά σταδιακά μπαίνω και ‘γω στη λογική να σκεφτώ αυτό που εδώ και καιρό διακινείται: μήπως, δηλαδή, πράγματι η Κυβέρνηση το έχει βάλει σκοπό στην παρούσα συγκυρία να οδηγήσει και να προκαλέσει να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, επιδιώκοντας την «ηρωική έξοδο» της, κάνοντας τελικά πράξη το σενάριο της «παρένθεσης» , όπως το συζητούσαμε πέρυσι;

Άγνωσται αι βουλαί· άλαλα τα χείλη. Καλό και αγωνιστικό ΣΚ…

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.