ΕΙΔΗΣΕΙΣ
caravanproject

Το «πάρτι» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την υποδοχή της Εαρινής Ισημερίας!

Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Εαρινή Ισημερία…μια μέρα νωρίτερα, σήμερα με εικαστικά εργαστήρια στην Προβλήτα Α΄ στον χώρο του Caravan Project (yurts), στο πλαίσιο των δράσεων «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».

Στο πρόγραμμα της Εαρινής Ισημερίας εντάσσονται και τα αντίστοιχα εργαστήρια του Caravan Project που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στους χώρους του Λιμανιού. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής, όπως αναφέρεται παρακάτω.

Η σειρά δράσεων με τίτλο «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 και υλοποιείται από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α΄, το Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά:

Εαρινή Ισημερία – Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δράσεις από την ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι Kikloma.
__________________________________

11:00-13:00 «Μωσαϊκό Ιστοριών»
Μετά από μια παρουσίαση του οδοιπορικού του Caravan Project θα ακολουθήσει ένα εικαστικό δρώμενο, με αναπαράσταση εικόνων, στιγμών, ήχων από τις αφηγήσεις των ιστοριών και των τόπων που επισκέφθηκε το Caravan Project. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι η ζωγραφική, η φωτογραφία, το κολάζ και το ψηφιδωτό.

13:30-15:30 «Κατασκευάζουμε τις δικές σας ιστορίες»
Πρόκειται για ένα εικαστικό δρώμενο με σημείο αναφοράς την τρισδιάστατη κατασκευή. Θα παρουσιαστούν ανθρώπινες ιστορίες που έχει καταγράψει το Caravan Project και τα παιδιά θα κατασκευάσουν τις δικές τους ιστορίες, τοπία και ήρωες, με τη βοήθεια ανακυκλώσιμων υλικών. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι η μακέτα, το σχέδιο και η τρισδιάστατη απεικόνιση με ανακυκλώσιμα υλικά. .

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Βάσω Σπαθοπούλου, 6972.491122 και Λίλη Σταμπουλή, 6938.877857) μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 17:00. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στις δρώσες είναι δωρεάν.

Δράση των πολιτιστικών φορέων της Α΄ Προβλήτας, σε συνεργασία με τον ΟΛΘ
__________________________________

16:00-19:00 «Φτερουγίσματα της Άνοιξης»
Γιορτάστε μαζί μας τον ερχομό της Άνοιξης. Τα τρία Μουσεία της Α΄ Προβλήτας, σε συνεργασία με τον ΟΛΘ, σας περιμένουμε σε ένα δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής παραμυθένιων πουλιών.
Για παιδιά από 4 έως 104 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν..

20:00-21:00 «Της Άνοιξης τα παραμύθια»
Αφήγηση παραμυθιών με τη Ροδάνθη Δημητρέση, τη Χρυσάνθη Βουδούρη (Ομάδα Αφηγητών ACTION ART) και τον Philippe Ilboudo, φυσικό αφηγητή από την Αφρική (μετάφραση-συναφήγηση).
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.