ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÊÏ ÓÔÇÍ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÇ ÏÄÏ

«Λίφτινγκ» 4.500.000 ευρώ στους «μεγάλους δρόμους» της Θεσσαλονίκης!

Επιτέλους έργα! Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στην πολύπαθη Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά, στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Κιλκίς και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφορούν στην επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των πιο επικίνδυνων φθορών του οδοστρώματος και στην αποκατάσταση των λειτουργικών στοιχείων των οδών, όπως την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και γενικά τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στους συγκεκριμένους δρόμους.

Εκτός από τις εργασίες επισκευής των ασφαλτικών του οδοστρώματος (ασφαλτοστρώσεις) θα επισκευαστούν τα στηθαία ασφαλείας, τα κιγκλιδώματα και οι πινακίδες, θα γίνουν καθαρισμοί χόρτων και κλαδεύσεις δένδρων, διαγραμμίσεις και όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των εθνικών οδών.
Η πολυαναμενόμενη εργολαβία αγγίζει τα 4.500.000 ευρώ, ενώ τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από την ερχόμενη Δευτέρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τις 24 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά και το άμεσα προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στη Νέα εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και στην Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.