ΕΙΔΗΣΕΙΣ
championsleague

Μεγάλη κόντρα από την απόφαση της UEFA για τις θέσεις του Champions League

Μεγάλες διαστάσεις αποκτάει η κόντρα της UEFA με τις Λίγκες, λόγω της απόφασης της ομοσπονδίας να δώσει μεγαλύτερα προνόμια στα μεγάλα Πρωταθλήματα για τους ομίλους του Champions League.

Mάλιστα μεταξύ των ομοσπονδιών που γκρινιάζουν είναι και δύο που ευνοούνται, η αγγλική και η ισπανική!

Έτσι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου »Leaders in Sport Business», που διεξάγεται στο Λονδίνο, η Ένωση των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών (EPFL) ξεκαθαρίζει πως διαφωνεί πλήρως με τα σχέδια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (που αναμένεται να γίνουν πράξη από την σεζόν 2018-19) για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με «κλεισμένες» θέσεις στους ομίλους για τις ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων και… παραγκωνισμό των πιο «μικρών».

«Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Ο νέος πρόεδρος της UEFA έχει δηλώσει πως θα την επανεξετάσει και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να την αλλάξουμε», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον και συμπλήρωσε: «Υπήρξε ένα κενό στην ηγεσία της UEFA και νομίζω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι το εκμεταλλεύτηκαν και οδήγησαν σε αυτή την αναστάτωση. Θέτουν τις προϋποθέσεις για μία ιδιωτική κλειστή λίγκα στο μέλλον και αυτό το ρίσκο είναι πιο επικίνδυνο από τις αλλαγές αυτές καθ’ αυτές».

Τώρα, σε περίπτωση που η UEFA εμμείνει στην απόφασή της, στην EPFL θεωρούν πως ακόμη και τότε, υπάρχει τρόπος αντίδρασης. Πώς; Ορίζοντας αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων την ίδια μέρα και ώρα με τα παιχνίδια του Champions League!

Mεταξύ των χωρών που… αδικούνται από το νέο σύστημα είναι και η Ελλάδα!