ΕΙΔΗΣΕΙΣ
pokemon+go

Μήνυση κατά Pokemon Go για… ηχορύπανση

Η Niantic και η Nintendo έχουν έρθει αντιμέτωπες με μια αγωγή από ένα ζευγάρι στο Μίσιγκαν, το οποίο ισχυρίζεται ότι πληθώρα παικτών του Pokemon Go έχουν μαζευτεί στην κάποτε ήσυχη γειτονιά τους «κυνηγώντας» Pokemon, δημιουργώντας φασαρία και ενοχλήσεις και απειλώντας την ασφάλεια των κατοίκων.

«Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς όταν καθόμαστε στη βεράντα μας», τονίζουν μέσα από τη μήνυση οι Scott Dodich και Jayme Gotts-Dodich.

Αναφέρουν ότι νιώθουν απειλή από παίκτες που κρύβονται στους θάμνους με τη δύση του ήλιου και ξαναρχίζουν το κυνήγι αφότου η αστυνομία κλείσει το κοντινό πάρκο και φύγει.

Το ζευγάρι ζητά οικονομική αποζημίωση για την ενόχληση, αλλά και την απαγόρευση του παιχνιδιού στο πάρκο, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η καταγγελία αναφέρει ότι μετά την κυκλοφορία του Pokemon Go στις αρχές Ιουλίου, «ένας κάποτε ήσυχος δρόμος εκφυλίστηκε σε εφιάλτη». Μεταξύ άλλων, το κείμενο περιγράφει ότι οι gamers δεν σέβονται τους κανόνες της γειτονιάς, παρκάρουν μπροστά από ιδιωτικά γκαράζ, καταπατούν φροντισμένους κήπους και κοιτάνε μέσα από τα ξένα παράθυρα.