ΕΙΔΗΣΕΙΣ
A man using his mobile phone walks past a Samsung Electronics shop in the company's main office building in central Seoul July 23, 2013. Samsung Electronics Co Ltd is under mounting pressure to produce eye-catching new smartphones after its mobile business shrank 3.5 percent in the second quarter, taking the gloss off a record $8.5 billion operating profit. Picture taken July 23.     REUTERS/Lee Jae-Won (SOUTH KOREA - Tags: BUSINESS LOGO)

Απαγορεύτηκε το Samsung Galaxy Note 7 στις αμερικανικές πτήσεις

Απαγορεύεται πλέον οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν το Galaxy Note 7 της Samsung σε όλες τις αμερικανικές πτήσεις, εξαιτίας των περισσοτέρων από 100 περιπτώσεων ανάφλεξης, όπως ανακοίνωσε επισήμως το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με την usatoday.com, η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου ακολουθεί τις αυστηρές οδηγίες που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες παρακινούνταν οι επιβάτες να μην ενεργοποιούν τα Note 7 κατά την πτήση, ή και να τα φορτίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πλέον όμως, και από σήμερα Σάββατο, κανείς επιβάτης δεν επιτρέπεται να φέρει μαζί του τη συγκεκριμένη έξυπνη συσκευή της Samsung σε οποιαδήποτε αμερικανική πτήση.

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η απόφαση δεν θα διευκολύνει πολλούς επιβάτες που είναι κάτοχοι των εν λόγω smartphones, αλλά η ασφάλεια των επιβατών είναι η άμεση προτεραιότητά μας», ανέφερε σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, Anthony Foxx. «Έστω ένα περιστατικό ανάφλεξης εν πτήσει μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλους τους επιβάτες», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την ανάφλεξη των Galaxy Note 7 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τον τραυματισμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η Samsung Electronics Ελλάδας ζήτησε από τους καταναλωτές σε Ελλάδα και Κύπρο να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Galaxy Note 7 και είτε να το επιστρέψουν παίρνοντας πίσω ολα τα χρήματά τους ή να το ανταλλάξουν με ένα Samsung Galaxy S7 Edge.