brazilia-olumpiakoi-agones-2016-rio

Λιγότεροι αρχηγοί κρατών θα βρεθούν στο Ρίο

Μόλις 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τους 50 που είχε αρχικά υπολογιστεί θα επισκεφθούν το Ρίο ντε Τζανέιρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγές της κυβέρνησης της Βραζιλίας ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters, ότι με την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, να έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία, με κατηγορία την παραβίαση κανόνων του προϋπολογισμού, δεν έχουν τεθεί αιτήματα για διμερείς συναντήσεις με τον προσωρινό πρόεδρο Μικέλ Τεμέρ.

Στους Αγώνες θα παραστούν οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Παραγουάης, ενώ η Κίνα θα στείλει τον αντιπρόεδρό της, παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις της με τη Βραζιλία. Το «παρών» θα δώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καθώς η χώρα είναι μεταξύ των υποψηφίων για τους Ολυμπιακούς του 2024, ενώ στο Ρίο θα βρεθούν ηγέτες της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

Τέλος, της αμερικανικής αποστολής θα προεδρεύσει ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος έχει προγραμματίσει διμερή συνάντηση με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Ζοζέ Σέρα.

Πηγή: zougla.gr