doping-rio-ellada

Κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή

Σοκ στην ολυμπιακή αποστολή, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διοργάνωση του Ρίο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόκκινου» μέλος της, το οποίο φέρεται να προέρχεται από το άθλημα της κολύμβησης, έχει βρεθεί θετικό σε έλεγχο αντιντόπινγκ, στην πρώτη ανάλυση του δείγματος.

Θετικό στον πρώτο έλεγχο του δείγματος βρέθηκε και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας που όμως βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, δεδομένου οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Κύπρος απέσυρε τον επίσης… θετικό Μαρτασίδη

Πάντως και η Κύπρος ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον αρσιβαρίστα Αντώνη Μαρτασίδη, αφού ο αθλητής βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα ο έλεγχος διενεργήθηκε από την ίδια την κυπριακή ομοσπονδία του αθλήματος την περασμένη εβδομάδα και οι ιθύνοντες στη Μεγαλόνησο αποφασίστηκε να μην περιμένουν το δεύτερο δείγμα και να αποκλείσουν αυτόματα τον αθλητή από τη διοργάνωση του Ρίο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ννόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.

Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο».

Πηγή: zougla.gr