ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετήσιο ημερολόγιο από την Alzheimer Hellas

Η Alzheimer Hellas ενισχύει τη δράση της μέσα από το ετήσιο ημερολόγιο που έχει εκδώσει για το έτος 2017. Με το επιτραπέζιο ημερολόγιο η Alzheimer Hellas σας υπενθυμίζει ότι Κάθε μέρα γίνεται σημαντική, όταν τη μοιραζόμαστε με δικούς μας ανθρώπους!

Την καλλιτεχνική και γραφιστική επιμέλεια του ημερολογίου, που αποτελείται από φωτογραφίες και κείμενα, ανέλαβε η Νικολαΐδου Ευδοκία, ψυχολόγος και εργαζόμενη των Μονάδων Alzheimer. «Οι Μονάδες Alzheimer λειτουργούν δύο Κέντρα Ημέρας στη Θεσσαλονίκη και το 2017 γιορτάζουν τα 10 χρόνια λειτουργίας τους. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν επισκεφτεί τις Μονάδες μας που αγκαλιάζουν το πρόβλημα υγείας τους, την άνοια και το Alzheimer, και έχουν λάβει τις υπηρεσίες πρόληψης και ολοκληρωμένης φροντίδας που προσφέρουμε. Η δημιουργία αυτού του ημερολογίου είναι μια εθελοντική προσφορά προς την εταιρεία προκειμένου να ενισχυθεί το έργο που παρέχουμε καθημερινά στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια και στις οικογένειές τους, αλλά και κυρίως ένα μέσο για να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό την εταιρεία και τη δράση της. Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό μου αρχείο και επιλέχθηκαν έχοντας ως κεντρικό θέμα τον «χρόνο» όπως αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας, στις αναμνήσεις και τις συνήθειές μας. Η συγγραφή των κειμένων έγινε με αφορμή να συνοδεύσουν ως λεζάντες τις φωτογραφίες, αλλά παράλληλα να συνδυάσουν ένα άμεσο μήνυμα που να σχετίζεται με την καθημερινότητα των ασθενών με άνοια και τις οικογένειές τους».

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί το ημερολόγιο από τα Κέντρα Ημέρας της Alzheimer Hellas: Πέτρου Συνδίκα 13 (2310810411) & Κων/νου Καραμανλή 164 (2310351451).