pavlopoulos

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας

Την σημασία και τις δυνατότητες της Ελλάδας σε θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας και της Επιστήμης γενικότερα, με αφορμή την πρωτοβουλία για δεύτερη φορά κορυφαίων Επιστημόνων βραβευμένων με Νόμπελ, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας – Έρευνας – Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Φωτάκη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2015, για δεύτερη φορά μετά το 2012, 15 Νομπελίστες με επικεφαλής τον Γερμανό καθηγητή Harald zur Hausen πήραν την ίδια πρωτοβουλία στέλνοντας επιστολή – υπόμνημα, προς τις τρεις κορυφές της Ευρώπης. Δηλαδή, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Και στους οποίους τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει ένα σημαντικότατο επιστημονικό δυναμικό, και η Επιστήμη στην Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προοδεύσει.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Φωτάκης υποστήριξε ότι η έρευνα στην Ελλάδα αποτελεί τομέα που μπορεί να αποτελέσει σε κάποιο σημείο μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, δίπλα σε άλλους τομείς όπως είναι η αγροδιατροφή, η ναυτιλία, ο τουρισμός. Επεσήμανε δε τον προβληματισμό του και παράλληλα ζητούμενο, πώς μπορεί αυτή η υποστήριξη των 15 κορυφαίων επιστημόνων να μεταφραστεί στην πράξη και να συμβάλει στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται, κόντρα στα προβλήματα που έχει επιφέρει η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ