prosfyges-evros

Επιστροφή 41 προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία

Στην Τουρκία επέστρεψαν σήμερα 41 πρόσφυγες και μετανάστες, με επιχειρήσεις υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, επέστρεψαν στην Τουρκία 22 μετανάστες/πρόσφυγες (13 από την Αλγερία, τέσσερις από το Πακιστάν, ένας από το Ιράκ, ένας από το Μαρόκο, ένας από το Μπανγκλαντές, ένας από τη Νιγηρία και ένας από το Λίβανο – όλοι άνδρες) εκ των οποίων για τους 17 εκδόθηκαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου σε β’ βαθμό, για έναν εκδόθηκε απορριπτική απόφαση σε α’ βαθμό αλλά δεν άσκησε προσφυγή και τρεις παραιτήθηκαν από σχετικά αιτήματα χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Επίσης, επέστρεψαν στην Τουρκία 19 μετανάστες/πρόσφυγες από το Πακιστάν -όλοι άνδρες- οι οποίοι δεν εξέφρασαν βούληση για τη χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από το Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.