ΕΙΔΗΣΕΙΣ
serasidis

Ενεργοί πολίτες – Άδολοι πολιτικοί Ιδρυτές του τρίτου πόλου

Του Σάββα Σερασίδη, πρώην Δήμαρχου Σταυρούπολης

Τα νέα κόμματα, παλιάς – αρχηγικής κοπής, δεν έδωσαν καμία εξυγιαντική πνοή στο Πολιτικό Σύστημα. Και το «νέο», «Αριστερό» Κυβερνητικό Κόμμα, ξεχνώντας τις ιστορικές του καταβολές και τις αντιμνημονιακές του αναφορές, «συμφιλιώθηκε» με τις απαιτήσεις της Τρόϊκας, ενσωματώθηκε πλήρως στο Πολιτικό Κατεστημένο και είναι σήμερα ο πρώτος πόλος του νέου Δικομματισμού! Η Ελπίδα που ευαγγελίζονταν δεν ήρθε! Έτσι, παράτην πληθώρα Κομμάτων, Πολιτικών Κινήσεων και Συνδέσμων, πάνδημο είναι το αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου Κόμματος, ως αντίδοτο στο ΝΕΟ Δικομματισμό που εκφράζουν οι δύο ΝΕΟΙ μονομάχοι.
Ναι, αλλά γιατί να πετύχει τώρα αυτή η προσπάθεια, όταν απέτυχαν οι παλιότερες με σημαντικότερη, ίσως, εκείνη των 58; Οι 58 απέτυχαν, γιατί προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπίες μεταξύ των απαιτήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της ΔΗΜ.ΑΡ., των άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων και των προσωπικών στοχεύσεων – φιλοδοξιών των στελεχών, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις παθογένειες του πολιτικού Συστήματος και να δώσουν την αίσθηση ότι δημιουργείται το Κόμμα της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, της ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ της Πολιτικής, της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ της Ελλάδας…
Το νέο Κόμμα, αν πράγματι πιστεύει στη Λαϊκή Κυριαρχία, δεν μπορεί να δημιουργηθεί από κανένα χαρισματικό ηγέτη (άγονη και στέρφα η εποχή μας), από καμιά ηγετική ομάδα με σωτηριολογική ρητορική και παλαιοκομματική πρακτική, από κανένα Πρόεδρο «Προοδευτικού κόμματος», από καμία Δημοκρατική Συμπαράταξη – άθροισμα κομμάτων και προσώπων.
Οι καιροί ου μενετοί! Και είναι πλέον ώρα για ΔΡΑΣΗ. Ενεργοί Πολίτες – άδολοι Πολιτικοί καλούνται σήμερα να γίνουν Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας και να συντονίσουν τις απαιτούμενες δράσεις. Και να ξεκινήσουν μια πολύπλευρη, ακηδεμόνευτη, αλλά τελεσφόρα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ σε Κόμματα, Πολιτικές Κινήσεις, Πολιτικά, Αυτοδιοικητικά και Κοινωνικά στελέχη, που καταθέτοντας τις σφραγίδες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για αρχηγίες και αξιώματα, θα συμφωνήσουν σε ένα κείμενο ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ, που θα το εκθέσουν στη βάσανο ενός εποικοδομητικού διαλόγου σε Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους της Χώρας.
Κι εκεί, στις «Εκκλησίες των Δήμων», θα γιγαντωθεί το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών που θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και θα αναδείξει την Πολιτική του Ηγεσία που θα επιχειρήσει όχι στη ΘΕΩΡΙΑ, αλλά στην ΠΡΑΞΗ, με ΟΡΑΜΑ, αλλά και ΣΧΕΔΙΟ να οδηγήσει τη Χώρα απ’ την πολύπλευρη Κρίση στη βιώσιμη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, να δρομολογήσει την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.