ΕΙΔΗΣΕΙΣ
syntaxioyxoi-kinhtopoihsh-3-10-111475488485

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους – Απαγορεύθηκε η χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η ενέργεια των ΜΑΤ να κάνουν επίθεση με χημικά σε συνταξιούχους που διαδήλωναν.

Συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια στρέφεται προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που είναι προφανές πως έδωσε την εντολή για την εν λόγω ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Νίκο Τόσκα λίγο μετά το περιστατικό έξω από το Μαξίμου και του εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τόσκα να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Ακολούθησε ανακοίνωσή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την χρήση χημικών στη σημερινή διαδήλωση συνταξιούχων και να προχωράει σε απαγόρευση των δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.»