ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρνητικός ο Λεβέντης στο άνοιγμα Καμμένου

Ανοιγμα στην Ενωση Κεντρώων με «όχημα» τον διάλογο για το Σύνταγμα και τις θεσμικές αλλαγές έκανε χθες ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, ανέδειξε τη σημασία των προγραμματικών συγκλίσεων.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε συγκεκριμένα «καλοδεχούμενη» στην κυβερνητική πλειοψηφία την Ενωση Κεντρώων σημειώνοντας παράλληλα στη «Realnews» ότι «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους».

Πάντως επικαλούμενος την πρόσφατη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή υποστηρίζει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, δεν βρίσκεται στην ‘κόψη του ξυραφιού’» και σπεύδει να υπογραμμίσει ότι κρίνει ως «απόλυτα επιτυχή» τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε υπουργεία όπως το Εθνικής Αμυνας, το Τουρισμού, το Μακεδονίας-Θράκης και το Μεταφορών.

Ανασχηματισμός
Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, που έχει προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στα πολιτικά γραφεία είναι ωστόσο, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, προνόμιο του πρωθυπουργού.

Στο άνοιγμα του υπουργού Εθνικής Αμυνας ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων έδωσε αρνητική απάντηση επαναλαμβάνοντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν πάω με τον Τσίπρα, όπως με κατηγορεί ο Μητσοτάκης ο οποίος έκανε άξονα με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη».

«Επειδή δεν συντάχθηκα και επειδή θέλω να μείνει όρθιο το Κέντρο στη Βουλή, ο Μητσοτάκης με παρουσιάζει, για να με εξοντώσει, ως δεκανίκι του Τσίπρα. Εγώ ήμουν και θα είμαι για πάντα Κέντρο, με τον Τσίπρα δεν πάω, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αν θέλει να τον συμβουλεύσω πάνω στα εννέα σημεία που έχει καταθέσει η Ενωση Κεντρώων», ισχυρίστηκε ο κ. Λεβέντης αφήνοντας έτσι ανοιχτό το παράθυρο για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.