Είναι πολλοί που νομίζουν ότι τα κινέζικα φαγητά έχουν παράξενες γεύσεις ξένες προς τις Ελληνικές. Ιδού λοιπόν μια Ελληνοποιημένη συνταγή με γεύση Άπω Ανατολής.
Χρειαζόμαστε noodles (κινέζικα ζυμαρικά που τα βρίσκουμε στο super market) ή φτιάχνουμε ένα άσπρο ρύζι πιλάφι. Τα noodles γίνονται πολύ γρήγορα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως που περιέχει η συσκευασία.
Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι κυβάκια πράσινης, κόκκινης, κίτρινης πιπεριάς, κυβάκια κρεμμύδι και αν θέλουμε μανιτάρια. Τα κομμάτια πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα περίπου 1,5 εκατοστό. Τα γυρίζουμε καλά μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλου ή κρέατος σε ψιλές λωρίδες. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε σόγια σος και μουστάρδα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το ζυμαρικό και καλή μας όρεξη.
Κείμενο φωτό: Χριστίνας Φαρδή