ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xalepi

Βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Χαλέπι – Δεκάδες θύματα

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό από οργανώσεις ανταρτών ενός νοσοκομείου που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό των έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οβίδες ερρίφθησαν από τους αντάρτες εναντίον του νοσοκομείου αλ-Ντάμπιτ, στη συνοικία Μοχαφαζά, στο κέντρο του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό», μετέδωσε το πρακτορείο. Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και έκανε λόγο για δεκάδες θύματα.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες ανταρτών εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν μη στρατιωτικές θέσεις, περιοχές όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους και βομβαρδίζοντας νοσοκομείο.

Ο στρατός έδωσε «την κατάλληλη απάντηση εκεί απ΄όπου εκτοξεύθηκαν τα πυρά», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού, η οποία κατηγορεί οργανώσεις — στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα– ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.