ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Βόμβες» Ντιαό για Τζέραρντ: Ένιωσα ανεπιθύμητος στη Λίβερπουλ

Διόλου κολακευτικά σχόλια για τη Λίβερπουλ από έναν παλιό παίκτη της, τον Σαλίφ Ντιάο!

Ο παλαίμαχος Αφρικανός ποδοσφαιριστής εξαπέλυσε μύδρους κατά των «κόκκινων», λέγοντας πως, τόσο ο ίδιος όσο και ο Χάρι Κιούελ, αλλά και άλλοι, ένιωθαν ανεπιθύμητοι στην ομάδα, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων εκ των… παλιοσειρών!

Ουσιαστικά, με αυτά που είπε στη συνέχεια, «έδειξε», κυρίως, τον Στίβεν Τζέραρντ!

Δήλωσε, λοιπόν, στο BBC: «Στη Λίβερπουλ δεν καταλάβαιναν τη σημασία του να κάνεις έναν νέο παίκτη να αισθανθεί ευπρόσδεκτος. Όχι το ίδιο το κλαμπ, αλλά κάποιοι παίκτες, με έκαναν να αισθανθώ ανεπιθύμητος».

Και πρόσθεσε, σχολιάζοντας την άφιξή του στο αγγλικό λιμάνι, μαζί με τον Ελ Χατζί Ντιούφ, μετά το Μουντιάλ του 2002: «Όταν πήγαμε στην ομάδα (σ.σ. με τον Ντιούφ), ποτέ δεν νιώσαμε ευπρόσδεκτοι από κάποιους παίκτες, που ήταν, ήδη, εκεί. Οι ηγέτες της Λίβερπουλ.

Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μένα. Νομίζω ότι το ίδιο είχε συμβεί και με τον Χάρι Κιούελ, αλλά και πολλούς ακόμα παίκτες. Ποτέ δεν αισθάνθηκαν αυτό που λέμε »ζεστό καλωσόρισμα».

Ξέρω, για παράδειγμα, ότι, όταν ο Ντρογκμπά πήγε στην Τσέλσι, την πρώτη βδομάδα του στην ομάδα, δείπνησε με τον Φράνκ Λάμπαρντ στο σπίτι του Τζον Τέρι! Αυτοί είναι πραγματικοί ηγέτες. Όταν νέοι παίκτες πηγαίνουν στην Τσέλσι, άπαντες στον σύλλογο τους προσέχουν την πρώτη βδομάδα, τους καλούν στα σπίτια τους, για να τους δείξουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Αν συγκρίνεις τη Λίβερπουλ με την Τσέλσι, είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Για να αρχίσει να μιλάει με… ονόματα: «Δεν έχω τίποτα εναντίον του Τζέραρντ, αλλά, νομίζω, το να γράφεις βιβλία (σ.σ. αναφερόμενος στην αυτοβιογραφία του), ασκώντας κριτική σε παλιούς συμπαίκτες σου, είναι, πραγματικά, μικρότητα. Ποιος είναι αυτός για να κρίνει ποιος επαρκεί για τη Λίβερπουλ και ποιος όχι; Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που έπαιξα στη Λίβερπουλ, δίνοντας πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Σήμερα, η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα είναι ότι, όπου πηγαίνω, οι οπαδοί της Λίβερπουλ λένε: »Ευχαριστούμε Σαλίφ για ό,τι έκανες για την ομάδα»».

Ο Ντιαό αγωνίστηκε για μια πενταετία στη Λίβερπουλ, από το 2002 ως το 2007, αλλά στη διάρκεια της θητείας του δόθηκε δανεικός σε Μπέρμιγχαμ, Πόρτσμουθ και Στόουκ. Αποσύρθηκε το 2012, ενώ, όσοι έχετε γερή μνήμη, θα θυμάστε ότι το 2010 προσπάθησε να τον φέρει στον Ατρόμητο ο Γιώργος Δώνης…

Σκληρή επίθεση, πάντως, στον Στίβεν Τζέραρντ είχε εξαπολύσει προ διετίας και ο Ντιούφ, κατηγορώντας τον Άγγλο για ρατσισμό: «Ο Τζέραρντ δεν συμπάθησε ποτέ τους μαύρους ανθρώπους. Κάθε φορά που περνούσα από μπροστά του, δεν τολμούσε ποτέ να με κοιτάζει στα μάτια»!