ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που αστυνομικοί σκοτώνουν τους τρομοκράτες του Λονδίνου – (Προσοχή: σκληρές εικόνες)

Καρέ καρέ έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας τη στιγμή που οι τρεις ισλαμιστές που αιματοκύλησαν το Λονδίνο, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, έπειτα από μάχη που δεν κράτησε παρά μερικά δευτερόλεπτα και στη διάρκεια της οποίας έπεσαν περίπου 50 σφαίρες.

Στο σοκαριστικό βίντεο, που περιέχει σκληρές εικόνες που θυμίζουν σκηνές από ταινία, φαίνονται οι τρεις τρομοκράτες, που είχαν ήδη σκοτώσει οκτώ ανθρώπους και είχαν τραυματίσει δεκάδες με το αυτοκίνητό τους στην Γέφυρα του Λονδίνου, να επιχειρούν να μπουν σε παμπ, προσπάθεια που απέτυχε καθώς το προσωπικό τους εμπόδισε την είσοδο.

Οι τρομοκράτες δεν πτοούνται… Γρήγορα εντοπίζουν το επόμενο θύμα τους, έναν άνδρα που φορά λευκό παντελόνι και σκούρο μπλουζάκι, που διασχίζει τρέχοντας το δρόμο, στη Μπόροου Μάρκετ.

Πρώτος επιτίθεται ο τρομοκράτης που φορά μια ριγέ ασπρόμαυρη μπλούζα κι εκτιμάται ότι είναι ο Γιουσέφ Ζαγκμπά, ο οποίος βυθίζει το μαχαίρι του στο κορμί του θύματος, που πέφτει στο έδαφος όταν ορμά κατά πάνω του και ο Κουράμ Μπατ, ο τρομοκράτης που φορά τη φανέλα της Άρσεναλ. Ο τρίτος τρομοκράτης, ο Ρασίντ Ρεντουάν, που φορά μια σκουρόχρωμη μπλούζα με κουκούλα, σπεύδει κι αυτός πάνω από το θύμα, το οποίο μαχαιρώνεται με μανία από τους τρεις ισλαμιστές.

Τότε καταφθάνουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι σχεδόν πηδούν από το περιπολικό ενώ αυτό είναι ακόμη σε κίνηση και αρχίζουν να «γαζώνουν» τους τρομοκράτες, οι οποίοι δέχονται επίθεση και από πολίτες, που τους πετούν καρέκλες σε μια προσπάθεια να τους αποπροσανατολίσουν, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Δυο αστυνομικοί βγαίνουν από τη δεξιά πόρτα του περιπολικού κι ένας από την αριστερή, με το όχημα να εξακολουθεί να κινείται για να τους παρέχει κάλυψη. Ένας αστυνομικός τρέχει προς τον Κουράμ Μπατ, ο οποίος δεν διστάζει να του επιτεθεί με το μαχαίρι, όμως πέφτει νεκρός από σφαίρες.

Οι άλλοι δυο αστυνομικοί στοχεύουν τους Ζαγκμπά και Ρεντουάν, με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος αφού έχει δεχθεί σφαίρα. Στο έδαφος έπεσε κι ένας αστυνομικός, ο οποίος μόλις στέκεται ξανά στα πόδια του κλωτσά το σώμα του Ρεντουάν για να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρός.

Την ίδια στιγμή, ο άνδρας που οι τρομοκράτες μαχαίρωναν μερικά δευτερόλεπτα πριν, σηκώνεται από το έδαφος και απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Σύμφωνα με τη Daily mail, που δημοσιεύει και το βίντεο, δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά επιβίωσε από αυτή την επίθεση, καθώς σε μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί λίγα μέτρα μακριά από το… πεδίο της μάχης, φαίνεται ένας αιμόφυρτος άνδρας, που φορά παρόμοια ρούχα με το θύμα των τρομοκρατών, να δέχεται ιατρική βοήθεια.

Πηγή: cnn.gr