ΕΙΔΗΣΕΙΣ
agrotes trakter

Ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο για τα «μπλόκα» των αγροτών

Έντονη είναι η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και των προγραμματισμένων μπλόκων σε κεντρικού οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα, αλλά και σε λιμάνια και τελωνειακούς σταθμούς.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκου Λουφάκη στο Press724.

«Σίγουρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Πάγια άποψη του επιχειρηματικού κόσμου γενικά και του ΣΕΒΕ ειδικότερα, είναι πως δεν μπορεί μία κοινωνική ομάδα να φορτώνει τα προβλήματά της σε πλάτες άλλων. Έτσι οι κινητοποιήσεις αυτές μας βρίσκουν πλήρως αντίθετους, ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών, το οποίο σαφώς και αναγνωρίζουμε. Άλλωστε το ασφαλιστικό μέσω αυτού του νομοσχεδίου βλάπτει κι εμάς», είπε ο κ. Λουφάκης και πρόσθεσε:

«Δε γίνεται να προκαλούνται προβλήματα στο σύνολο της οικονομίας, με κινητοποιήσεις αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα, που δυσκολεύουν περαιτέρω τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και δημιουργούν παράλληλα κακή φήμη στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις επενδύσεις να έρθουν, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που τελικά επιτείνει το πρόβλημα».