ΕΙΔΗΣΕΙΣ
GAITROI3

Άγιος Δημήτριος: Θέλουν να κάνουν με δικά τους χρήματα, ξενώνα για συγγενείς ασθενών, αλλά το υπουργείο υγείας δεν… (video)

Εδώ και περίπου 3 χρόνια, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, έχουν συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να δημιουργήσουν έναν μικρό ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών οι οποίοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη από μακρινές περιοχές, αλλά το υπουργείο υγείας που έχει ενημερωθεί σχετικά από την πρώτη στιγμή, δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Αυτό κατήγγειλε μεταξύ άλλων σήμερα, στη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος του σωματείου στον «Άγιο Δημήτριο» Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο, πάρα πολλοί συγγενείς ασθενών, άνθρωποι κάθε ηλικίας, που συνοδεύουν ασθενείς από γειτονικούς νομούς, ακόμα και από την Ήπειρο .

Μάλιστα υπάρχει και χώρος εντός του νοσοκομείου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό, μια αίθουσα περίπου 40τμ, η λειτουργία της οποίας δεν θα επιβάρυνε καθόλου τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή όπως λέει, τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου είναι τόσα, που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του. Είναι χαρακτηριστικό πως όποιος κλείσει σήμερα ραντεβού στην Οφθαλμολογική κλινική για να κάνει μια επέμβαση, τότε το ραντεβού ορίζεται για τον Ιούλιο του 2017, πάνω από έναν χρόνο μετά δηλαδή!!

Δείτε στο video τις καταγγελίες του κ.Μαυρόπουλου: