ΕΙΔΗΣΕΙΣ
belgio_eclair

Εκλέρ για ρεκόρ στο Βέλγιο

Ομάδα Βέλγων ζαχαροπλαστών κατέρριψε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την ευκαιρία της «Σοκολατοποιίας», της Έκθεσης Σοκολάτας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ, στη Βαλονία του Βελγίου, γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα La Meuse.

Ελβετός αρτοποιός κατείχε το ρεκόρ αυτό μέχρι πρότινος για ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 503 μέτρων. Χθες, όταν ο Βέλγος σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί με τη βοήθεια 30 μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών παρασκεύασε το γλύκισμα μήκους 676,614 μέτρων.

Δικαστικός επιμελητής ο οποίος μετέβη για τον λόγο αυτό στο υπόστεγο που παρασκευάστηκε το εκλέρ, ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο της Βερβιέ, στην επαρχία της Λιέγης, επικύρωσε το ρεκόρ.

«Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός  εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων», δήλωσε ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί στο δίκτυο RTL.be. «Ήδη χρειάζονται περισσότερα από 750 κιλά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά», παραδέχεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ