kokkino-krasi

To κόκκινο κρασί κάνει καλό; Μύθος και δείτε γιατί

Νέες ιατρικές αποκαλύψεις για το κρασί, μας λένε ότι δεν κάνει πάντα καλό.

Οι νέοι κανονισμοί για το αλκοόλ θα κυκλοφορήσουν αυτή την Παρασκευή για πρώτη φορά σε 20 χρόνια. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα συνιστούν τα ίδια όρια κατανάλωσης σε γυναίκες και άντρες, ενώ επανεξετάζονται τα υποτιθέμενα για την υγεία οφέλη του.
Σύμφωνα με μια έκθεση –ορόσημο, που δημοσιεύθηκε από την Διευθύντρια του ιατρικού τμήματος Dame Sally Davies και θα δει το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, τα ευρήματα, θα ανατρέψουν την μακροχρόνια πεποίθηση ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και της απώλειας μνήμης, όταν πίνεται με μέτρο.
Αντ αυτού, στην πρώτη έκθεση που έχει δημοσιευθεί από το 1995, το κόκκινο κρασί, -ακόμα και ένα ποτήρι την ημέρα- μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 13 τοις εκατό. Σε προηγούμενες μελέτες επαινείται ο αριθμός των αντιοξειδωτικών δράσεων του κόκκινου κρασιού, λέγοντας ότι το ποτό μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και αποτρέπει την απώλεια μνήμης.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν την άσκηση και τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ αντισταθμίζοντάς το με νερό. Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ έχουν μειωθεί σχεδόν κατά ένα τρίτο τα τελευταία χρόνια, στην μεγάλη Βρετανία, με έναν στους πέντε ενήλικες να μην πίνουν, σύμφωνα με μια μελέτη του Οργανισμού Υγείας.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές μπορούν επίσης να προτείνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά μεταξύ των ποσών που καταναλώνονται από τους άνδρες και τις γυναίκες. Επί του παρόντος, οι άνδρες επιτρέπεται 3-4 μονάδες την ημέρα, ή ενάμισι μπύρες, και οι γυναίκες μόλις 2-3 μονάδες, ή ένα μόνο ποτήρι κρασί.

Η πλήρης έκθεση θα δημοσιευθεί στην Μεγάλη Βρετανία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Πηγή: thetoc.gr