oi-apaitiseis-hardware-gia-to-windows-10

Σε πάνω από 200 εκατ. συσκευές στον κόσμο τα Windows 10

Ξεπερνούν τα 200 εκατ. οι συσκευές ανά τον κόσμο οι οποίες «τρέχουν» τα Windows 10, όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα Windows σημειώνουν την καλύτερη «τροχιά ανάπτυξης» από κάθε άλλη προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού, ξεπερνώντας τα 7 κατά 140% και τα 8 κατά 400%.
Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft λανσάρισε, τον περασμένο Ιούλιο, το νέο λειτουργικό, ως δωρεάν αναβάθμιση των παλαιότερων εκδόσεων για desktop συστήματα και για φορητές συσκευές.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες αφιέρωσαν περισσότερες από 11 δισεκατομμύρια ώρες στα Windοws 10 το Δεκέμβριο του 2015.
Επιπλέον, οι χρήστες της ψηφιακής βοηθού Cortana έκαναν περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια ερωτήσεις.
Ακόμη,, πάνω από 82 δισ. φωτογραφίες έχουν προβληθεί από την εφαρμογή των Windοws 10 για φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν 30% περισσότερα ερωτήματα αναζήτησης στο Bing από τις συσκευές με Windows 10, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι χρήστες των Windows 10 πέρασαν πάνω από 4 δισ. ώρες παίζοντας PC games.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θέτουν το ερώτημα κατά πόσον η συλλογή των συγκεκριμένων στοιχείων αποτελεί απειλή για την εμπιστευτικότητα/ ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι η Microsoft σέβεται απόλυτα και προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών της- αν και μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστά πολλά σχετικά με το τι δεδομένα συλλέγονται ακριβώς.

Πηγή: naftemporiki.gr