salata

10 tips που θα «απογειώσουν» τη σαλάτα σου

Εάν όσο και αν προσπαθείς, οι σαλάτες σου δεν μοιάζουν ούτε σε γεύση, ούτε σε όψη με αυτές των εστιατορίων, τότε το πρόβλημα μάλλον κρύβεται στην προετοιμασία, στην επιλογή των υλικών ή στο dressing που χρησιμοποιείς.

Την επομένη φορά λοιπόν που θα ετοιμάσεις σαλάτα, δώσε βάση στα παρακάτω 10 κόλπα για ένα μοναδικό γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα …

1. Πλύνε πολύ προσεχτικά τα λαχανικά τρίβοντας τα κάτω από τη βρύση για να φύγουν όλα τα υπολείμματα χώματος και φυτοφαρμάκων. Μην ξεχάσεις να τα στραγγίσεις σε ένα ειδικό σκεύος για σαλάτες για να αφαιρέσεις όλο το νερό.
2. Ρίξε αλάτι στο dressing. Είτε χρησιμοποιείς λάδι ή ξύδι, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις αλάτι στη sauce για να της χαρίσει επιπλέον γεύση.
3. Χρησιμοποίησε συστατικά με διαφορετικές υφές όπως για παράδειγμα ξηρούς καρπούς μαζί με τυριά σε μορφή κρέμας, αποξηραμένα φρούτα, crackers κ.α
4. Πρόσεξε την ισορροπία στη γεύση. Μπορείς να προσθέσεις γλυκά, αλμυρά, ξινά ή πικρά στοιχεία, που θα συνδυάζονται μεταξύ τους, χωρίς να υπερέχει κάποιο ιδιαίτερα.
5. Προτίμησε τα λαχανικά εποχής, για περισσότερη γεύση και άρωμα.
6. Χρησιμοποίησε την ίδια ποσότητα συστατικών.
7. Ψήσε τους ξηρούς καρπούς, για πιο έντονη και τραγανή γεύση.
8. Πειραματίσου με διαφορετικά έλαια και ξύδια. Μπορείς να δοκιμάσεις έλαιο από αβοκάντο, από καρύδια, από αμύγδαλα ή μπαλσάμικο ξύδι και ξύδι σαμπάνιας.
9. Χρησιμοποίησε αρωματικά βότανα ή ακόμα και φαγώσιμα λουλούδια που χαρίζουν χρώμα και ιδιαίτερη γεύση στις σαλάτες.
10. Πρόσθεσε ένα ψαγμένο topping όπως για παράδειγμα blue cheese, foie gras, το οποίο θα κάνει τη σαλάτα σου μοναδική.

Πηγή: myfit.gr