3 podosf1

Ψηφίστε την alltime 11αδα του Euro: 3 Έλληνες υποψήφιοι

Υποψήφιοι για την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, γνωστού και ως Euro, είναι οι Τραϊανός Δέλλας, Θοδωρής Ζαγοράκης και Άγγελος Χαριστέας, όπως ανακοίνωσε η UEFA. Το κοινό θα επιλέξει τους κορυφαίους έντεκα όλων των εποχών. Δείτε πώς μπορείτε να ψηφίσετε.

Εν όψει του Euro 2016 στη Γαλλία, του οποίου το εναρκτήριο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε λιγότερο από 100 ημέρες, η UEFA επέλεξε τους 50 ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν την ιστορία της διοργάνωσης, στο πέρασμα των χρόνων, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, και καλεί το κοινό να επιλέξει την καλύτερη εντεκάδα όλων των εποχών.

Ανάμεσα σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος, όπως οι Λεβ Γιασίν, Γκερντ Μύλερ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Πάολο Μαλντίνι και Φρανκ Ράικαρτ, βρίσκονται και τρεις μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου: οι Τραϊανός Δέλλας, Θοδωρής Ζαγοράκης και Άγγελος Χαριστέας.

3 podosf

Οι 3 Έλληνες, οι οποίοι ήταν εκ των κορυφαίων στο έπος του 2004, διεκδικούν πλέον μία ακόμα διάκριση για να προσθέσουν στο βιογραφικό τους. Αξιοσημείωτο ότι η UEFA επέλεξε έναν Έλληνα από κάθε γραμμή εκείνης της “πειρατικής” ομάδας που σήκωσε το τρόπαιο πριν 12 χρόνια: τον κολοσσό της άμυνας, τον αρχηγό και εγκέφαλο στο κέντρο και τον κίλερ της επίθεσης.

Μάλιστα, ο Χαριστέας βρίσκεται και στο προωθητικό πόστερ της ενέργειας:

 

Κάθε αθλητής από τους 50 που επιλέχθηκαν από την UEFA πληροί τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα τέσσερα κριτήρια, τα οποία είναι ενδεικτικά του μεγέθους της διάκρισης:

  • Είχε παρουσία, τουλάχιστον, σε ένα ημιτελικό
  • Είχε παρουσία στην κορυφαία ομάδα μίας διοργάνωσης
  • Ήταν πρώτος σκόρερ σε μία τελική φάση της διοργάνωσης
  • Ήταν πρωταγωνιστής σε μία εμβληματική στιγμή της διοργάνωσης (π.χ. το πέναλτι του Πανένκα)

Πλέον, το θέμα είναι στα χέρια του κοινού, το οποίο καλείται να επισκεφθεί το εντυπωσιακό mini site που ετοίμασε η UEFA, να δει τους 50 κορυφαίους στην ιστορία του Euro, να θυμηθεί τα επιτεύγματά τους κάνοντας κλικ στο όνομά και τη φωτογραφία τους (η οποία μοιάζει με έργο τέχνης) και να ψηφίσει τη δική του εντεκάδα.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου, όταν και αναμένεται να ανακοινωθεί η κορυφαία εντεκάδα στην ιστορία του Euro, μίας διοργάνωσης που “γεννήθηκε” το 1960 και έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα 14 φορές, όπως θα την έχουν επιλέξει το κοινό. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες θα μπουν σεκλήρωση για μεγάλα δώρα, συμπεριλαμβανομένων εισιτηρίων για το Euro 2016!