ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras-ektakth-synodos-koryfhs-2_0

Απάντηση Τσίπρα στον Τουσκ

Στην αντεπίθεση μέσω της ίδιας οδού (twitter) πέρασε ο πρωθυπουργός μετά τα τιτιβίσματα Ντ. Τουσκ με τα οποία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδινε «συγχαρητήρια» στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για το κλείσιμο των συνόρων.

«O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», έγραψε ο πρωθυπουργός για να συνεχίσει: Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο @eucopresident κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28. και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Τα tweets Τουσκ 

Το κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν συνιστά μονομερή ενέργεια, αλλά εφαρμογή της κοινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τουσκ σημειώνει: «Οι άτακτες ροές προσφύγων στο διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν. Δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών αλλά κοινής απόφασης της ΕΕ των 28.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Τουσκ ευχαριστεί «τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την υλοποίηση μέρους της συνεκτικής στρατηγικής της Ε.Ε. για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Πηγή: euro2day