ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DSC02332

Χρώματα και χαμόγελα παντού (video-φωτό)

Χρώματα γέμισε ο ουρανός σήμερα στην Καλαμαριά, στο στρατόπεδο Κόδρα. Με αφορμή την 4η Ημέρα των Χρωμάτων που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς «Παρά θιν` αλός«, νέοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο χώρο του στρατοπέδου, όπως έχει καθιερωθεί ουσιαστικά από το 2012.

DSC02340

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν λευκά ρούχα και χαμόγελα. Κι ενώ τα χαμόγελα παρέμειναν και έγιναν μεγαλύτερα, τα ρούχα των συμμετεχόντων από τη λήξη της πρώτης αντίστροφης μέτρησης και μετά, δε θύμιζαν με τίποτα κάτι το λευκό.

 

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς το μεσημέρι με πολύ κέφι, μουσική και ομαδικά παιχνίδια και χειροτεχνίες για μικρά παιδιά. Λίγα λεπτά μετά τις 5 ξεκίνησε η πρώτη αντίστροφη μέτρηση και ξαφνικά όλα απέκτησαν χρώμα. Παντού έβλεπες ανθρώπους που όσο πιο πολύ είχαν λερωθεί, τόσο πιο χαμογελαστοί και χαρούμενοι ήταν. Κι αυτό επαναλήφθηκε ξανά και ξανά ανά περίπου μία ώρα.

Στο μεταξύ ο κόσμος διασκέδαζε με τη μουσική από τους Cayetano, Dj Tyle, Dj Velin, Dj Alex Kappa, Dj Holi Rabbit, Thessaloniki Bollywood Team και τους Paranaue με τα κρουστά τους. Ακόμη συμμετείχε η συμφωνική ορχήστρα νέων Μεγάρου Μουσικής MOUSSA, αλλά και η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, συγκεντρώνοντας σχολικά είδη και όχι μόνο για οικογένειες που στηρίζουν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

DSC02341

Η Ημέρα με τα Χρώματα διοργανώνεται από την ομάδα  SFINA, αποτελώντας μια γιορτή χαράς με μοναδικό στόχο να  δημιουργήσει χαμόγελα. H SFINA είναι μια παρεμβατική ομάδα, η οποία από το 2008 επικεντρώνεται στη δημιουργία σουρεαλιστικών και παιχνιδιάρικων καταστάσεων σε αστικά περιβάλλοντα.
ok1

ok3ok2